pühapäev, juuli 22, 2012

Ettur ähvardas lauset

Olin kolmandat aastat magistriõppes. Läksin maletaja Kõivu juurde ja küsisin, kas tema ei taha hakata minu uueks juhendajaks, ma pole praeguse juhendajaga rahul. Ma ei tahtnud vahetada magistritöö teemat, vaid juhendajat. Aga Kõiv ei tahtnud juhendajaks hakata, sest ma kirjutasin 20. sajandist, aga Kõiv tundis vanemat ajalugu, kui mängiti kuningagambiiti.

*
Kirjutasin, et ma ei ole Riigikogu otsusega Euroopa Liidu kohta rahul. Järgmisel päeval vaatasin, et Helena on pannud oma etturi minu lausest löömisulatusse. Algul tundus, et ta tahab minu lauset ära ajada, kuigi nii see siiski ei olnud. Helena oli kirjutanud: "The Helis like it and not." Paistis, et see tähendas, et ta ei ole nõus minu lause sisuga, aga talle meeldib selle vorm. Mind ei saanud nimetada grafomaaniks, sest iga minu lause oli sügavalt läbi mõeldud. Aga Helena oli hakanud kirjutama palju keeleliselt vigaseid ja tähenduseta lauseid, nii et tema oli küll grafomaan.

*
Külalised läksid meie poolt ära. Vaatasin aknast, et neil on väga suur auto. Läksin väiksesse kööki. Isa kõndis minu selja taga vannitoa poole. See mulle ei meeldinud, sest mul oli alles pidžaama seljas, millega ma ei tahtnud ennast näidata. Ühe maja ees sülitasin maapinnas olevasse auku. Pidin tegema mitu katset, enne kui ma sülje suust välja sain. Mõtlesin, et kui seal augus on sipelgapesa, siis sipelgatele minu sülg meeldib, sest see oli praegu suhkruga segatud. Aga seal elasid mingid muud putukad, kes sülitamise peale parves lendu tõusid. Maleklubis tulid noored mängijad mõttele, et me võime pärast kiire turniiri lõppu pikka turniiri ka mängima hakata. Hakkasimegi sellega kohe pihta. Mina esimeses voorus kaotasin, aga Klaus võitis Vorobjovi. Klaus mängis minuga võrreldes väga harva, aga sai järjekindlalt paremaid tulemusi. Leidsin, et mis teha, kui inimese IQ on 165. Voorud pidid hakkama toimuma samadel päevadel, mis olid tavalise turniiri päevad. Küsisin Kuuselt, kas me neil päevadel üldse välkturniire teeme. Kuusk vastas, et ei tee. Ütlesin, et aga see on pensionäride klubi, me peame pensionäridele ka mängimisvõimaluse andma. Soovitasin, et me viiks pika turniiri voorud läbi päevakeskuse asemel ülikooli klubis.

0 vastukaja: