neljapäev, august 09, 2012

Pidulik üritus

Kõndisin tänaval, et minna kirjanduse majja. Endise bussijaama juures tuli minu juurde Reet. Ta ütles, et täna toimub pidulik üritus, ma tulgu sinna, muidu on jälle ainult üks inimene kohal. Sõnast "pidulik" sain aru, et tuleb minna ülikonnaga. Selle kutse peale ma ei läinudki kirjanduse majja, vaid koju tagasi, et kutsutud kohta minekuks ettevalmistusi teha. Ema küsis, kas ma sain nii ruttu kirjanduse majas käidud või ei olegi veel sinna jõudnud.

*
Läksin Reeda üritusele kohale. Olin kaalunud, kas kirjutada ka Erikule, et ta sinna tuleks. Aga olin jätnud kirjutamata, sest Erik oli A klassist ja olin arvanud, et Reet A klassi ei oota. Aga nüüd nägin, et inimesi tuli nii A, B kui ka C klassist. Olin arvanud, et kutsuti just mind, aga nüüd tundus, et tegelikult kutsuti mind viimasena ja juhuslikult. Võibolla mind mõnele sellisele üritusele oligi kutsumata jäetud. Tegelikult oli Reet arvanud, et võibolla on kohal ainult üks inimene, nii et võibolla talle oli endale ka üllatus, et nii palju rahvast tuli. Üks klassiõde ütles Peebule pärast käe surumist, et meeste käed on nii intiimselt soojad. Hakkasin sööma marineeritud seeni. Vaatasin, et ühel seenel oleks justkui krae. Peep ütles, et see on roheline kärbseseen. Seetõttu lõpetasin söömise ära, kuigi Peep ütles seda võibolla ainult hirmutamiseks. Teisi seeni olin juba söönud ja kui üks mürgiseen oli hulgas, pidid kõik mürgiga läbi imbunud olema. Kui oleks ilmnenud esimesed mürgituse tundemärgid, oleks saanud teha maoloputuse. Aga seente puhul mitte, sest seenemürk pidavat alles teisel päeval peensoolde jõudes mõjuma hakkama. Teises lauaotsas söödi seeni edasi. Aga marinaadi seest leiti kännuseen, mida oli raske närida. Ema pani sellele pipart peale, et ta pehmemaks läheks. Pahandati, et on olnud algajad korjajad, kes on korjanud suvalisi seeni. See näis kinnitavat, et Peebul võis õigus olla, kui ta minu taldrikus olevat seent roheliseks kärbseseeneks nimetas. Aga teised ütlesid, et praegu sööme, pärast näeb, kas mürgiseid hulgas oli.

*
Reet oli kutsunud oma doktoritöö kaitsmise peole. Ta oli kaitsnud doktoritööd hambaarsti teaduskonnas ja pidu pidi toimuma tervishoiutöötajate majas, sest seal olid peale arstide ka hambaarstid. Nägin seal ka oma hambaarsti ja kohtasin Sandrit. Rääkisin Sandrile, et ma käisin täna hommikul just hambaarsti juures ja minu arst on siin, ta võib mõelda, et miks ma ei ole ikka veel koju läinud. Üle Raekoja platsi koju minnes mõtlesin rääkida, et nüüd käin ma hambaarsti juures poole aasta tagant ja iga kord leitakse üks auk. Kuulajale võis selle järgi tunduda, et auke on leitud juba väga palju, aga varasematel aastatel mul veel auke ei olnud.

*
Vanamehed kuulasid muusikat. Üks vanamees ütles ühe laulu kohta, et selle CD peaks endale ostma. Vanamehed olid hiljuti CD-de kuulamise selgeks saanud. Üks naine näitas, et ühel kettal on sellised sooned, mis kiiritavad, aga teisel sellised, mis ei kiirita. Vaieldi vastu, et mõlemad kiiritavad, kõik CD-d kiiritavad. Selle tagajärjel pidavat kõik inimesed surema ühe aasta jooksul. Aga CD-sid ära ei keelata, sest surijate vanemad nimetavad teistsuguse surmapõhjuse.

*
Läksin ühes linnas maaliinide bussijaamas bussi peale. Seal seisid kõrvuti riiklikud ja eraliinid. Paistis, et mina olin sattunud eraliini peale. Bussijuht oli naine. Maksin talle piletiraha. Maksin iga kord ühe euro, aga bussijuht ütles, et pilet maksab ainult kaks senti. Vastasin, et rahareformi ei oleks tohtinud teha, kui kehtiks endiselt kroon, siis ma oskaks paremini hindu arvestada. Bussijuht ütles, et tema on eurodega ära harjunud. Bussijuht tuli vahepeal rooli tagant ära, kõndis bussi keskele ja jättis bussi edasi sõitma. Hüüdsin kurv-kurv, et ta rooli taha tagasi läheks. Ma ei tahtnud rohkem aknast välja vaadata, et mitte avariid näha. Aga avariid millegipärast ikkagi ei juhtunud. Võibolla keeras buss ise. Kõndisin tänaval rahvahulgas. Pärast Pille küsis, kas ma teda nägin, ma vaatasin nii paljunägeval pilgul ringi. Ma ei olnud näinud. Mõtlesin vastata, et ma vaatasin teistsuguseid asju.

0 vastukaja: