laupäev, september 22, 2012

Parem ülevaade

Loeng toimus vanaaegses majas puude vahel. Minu loengukonspektid olid nüüd paremad kui varem, sest varem ma olin kirjutanud õppejõu juttu üles tema rääkimise ajal, aga nüüd alles pärast loengu lõppu, kui mul oli sellest parem ülevaade.

*
Hakkasin Piretile elektronkirja kirjutama. Vaatasin, et olen valinud vale aadressi. Mitte Pireti oma, vaid selle sarnase. Võibolla ma siis ühele Piretile saadetud kirjadest sellepärast ei olnudki vastust saanud, et see polnudki õigel aadressil läinud. Või olin millalgi saatnud kõigepealt valel aadressil, siis saanud veateate ja suunanud kirja õigele aadressile edasi. Mul oli saksakeelne ajaloo konspekt. Peitsin seda teki alla, et teised lugeda ei saaks. Vend ikkagi nägi seda ja naeris, et saksa kommunistid kirjutasid selliseid asju. Ta küsis, mis aastast mis aastani keskaeg kestis. Vastasin, et on erinevaid alguse ja lõpu aegu, aga keskaja kestuseks on loetud 900 aastat. Uusaeg oli lühem.

*
Õpetaja andis tagasi lõpukirjandeid. Proovikirjandi olin saanud kahe. Lootsin, et lõpukirjand läks paremini, aga ei olnud selles kindel. Õpetaja ütles, et osad said kahe või kolme keelevigade tõttu. Sain oma kirjandi tagasi. Selle hindeks oli kolme kaarega kolm. Ütlesin, et ma seekord ei lugenud grammatikaraamatut läbi, grammatika ei olnud enam meeles. Vaatasin oma kirjandist ühte sõna, mis oli vigaseks loetud. Ütlesin, et selline muusikastiili nimi on ju olemas. Aga nähtavasti pidi sidekriipse kasutama. See, mis mulle oli antud, oli tänane "Äripäeva" number. Mõtlesin, et minu kirjandihindest tehakse sensatsioon, sest ma tegelen ilukirjanduse avaldamisega. Ütlesin, et ma poleks pidanud üldse teist korda lõpukirjandit kirjutama hakkama. "Äripäevas" oli artikkel sellest, mis teemal kirjandit kirjutati. Minu ees istuv tüdruk ütles, et see on artikkel minu kirjandist. Vaidlesin vastu, et kõik kirjutasid sel teemal. Tüdruk ütles, et talle tundub, et kirjutatud on just minu kirjandi põhjal. Hakati laulma. Krister laulis nalja tehes. Tulviste karistas teda kaks korda, et ta laulab sellist laulu aktsendiga. Kristeril oli valida, kas häält muuta või saada kolmandat korda karistada.

0 vastukaja: