laupäev, oktoober 27, 2012

Saarele saatmine

Ruudulisel paberil oli kujutatud justkui kahes suunas näitavat noolt. Joonistasin selle alla veel selgemalt kahes suunas näitava noole. Hakkasin joonistama ringi, millel oleks neli teravat nurka. Aga kujund tuli natuke segasem. Minu tegevust püüti takistada, saadeti isegi minu vastu sõjavägi. Mina keeldusin tegevust katkestamast, enne kui ma olen plaani koostamisega lõpule jõudnud. Ütlesin, et Hitler ise käskis Berliini kaitseplaani koostada.

*
Mõned vaatasid televiisorit. Vaatajaid tuli juurde. Nad panid seljad vastamisi, nii et üks vaatas ühte ja teine teist televiisorit. Klaus tahtis veel magada ja ütles, et teda ei segataks. Ema ütles, et võibolla Klausil on unn. Ann sai aru, et see sõna kõlab nagu tema nimi, ja vastas, et ei ole. Klausile soovitati, et ta läheks ja magaks ühel saarel, seal on vaiksem.

*
Mõtlesin, et see on küll halb, et mulle pannakse pärast ülikoolis ajaloo õppimist koolis ajaloo hindeks neljasid, aga mina saan ilma õppimata nelja ja teised saaksid kahe. Võibolla ei pane õpetaja mulle nelja mitte sellepärast, et minu vastus oleks halb, vaid et minust oodatakse rohkem. Näidati ühte Supilinna maja, kus elas soomlasest kirjanik. Tundsin ära, et just selle maja juures olen ma teda alati näinud. Sõitsime bussiga Jakobi mäest üles. Väljusime ujula taga. See oli koht, kust klassiekskursioonid tavaliselt algasid.

0 vastukaja: