neljapäev, oktoober 04, 2012

Vabariiklane telesaates

Meil olid külas mõned lapsed. Üks poiss oli teistsugune kui teised, sest ta oli kirikuõpetaja poeg ja ei olnud kunagi muud juttu peale kirikuõpetaja jutu kuulnud. Ema hakkas minu vanade asjade sahtlit korda tegema. Valvasin, et ta midagi ära ei viskaks. Sahtlis olid mõned kommid. Ema küsis, kas võtta need nüüd sahtlist välja. Vastasin, et las need olla seal. Aga ema võib mulle aeg-ajalt meelde tuletada, et neid süia. Sahtlis oli ka üks kohuke, mis oli seal olnud mitu aastat. Küsisin, kas jätta see alles või visata ära. Vaatasin, kas tal säilivustähtaeg on peal. Seda ma ei leidnud, aga viskasin kohukese prügikasti. Ema tahtis plastiliinitükke kokku mätsida. Mul oli plastiliinikarbis kaks plastiliinist mehikest. Ütlesin, et neid kokku mätsida ei või, Tõnis ütles, et need on väga ilusad. Aga muust plastiliinist uuemaid asju ma alles ei hoia.

*
Ameerikas käis valimiskampaania. Vabariiklaste presidendikandidaat oli telesaates kogunud palju rohkem poolehoidu kui demokraatide oma. Seda sellepärast, et vabariiklane näitas ekraanil Balti riikide kaarte, millest jäi mulje, et ta tunneb väikestele kaasa. Kõigepealt ilmus ekraanile Leedu, siis see lahkus ja tuli Läti, kolmandana Eesti. Ütlesin, et Eesti kaart näeb väga ebatavaline välja. Seda sellepärast, et vabariiklane tahtis näidata Petserimaad Eesti osana, aga Petserimaa ja Venemaa vahel puuduse piir, mistõttu kaasa haarati kogu Venemaa, nii palju kui sellest ekraanile mahtus. Samas Narva-tagust Eesti osana ei näidatud. Saatesse saabus üks koer. Saate lõpus ta hakkas pidevalt niutsuma, sest lasti sellist häält, mis koera niutsuma paneb.

*
Ajakirjas kirjutati, et Tšetšeenia elanikud võrdlevad sageli Venemaad muu maailmaga. See tähendas, et nad pidasid ennast ikka veel Venemaa osaks. Ajakiri tõi ära, millised on olnud maailma suurimad pommitamiskampaaniad, et näidata, mitmendal kohal on Tšetšeenia pommitamine. Sõja viimasel päeval oli olnud kavatsus visata 15 tunni pärast tuumapomm. Paberil oli kirjutatud algul, et taheti visata 1 tuumapomm, aga siis tuli asemele number 2. Tuumapomme taheti visata vist sellepärast, et muud pommid olid otsas.

0 vastukaja: