kolmapäev, november 07, 2012

Piibliga valmistumine

Mul tuli mõte teha selline foto, kus sõrmed on pandud piluks ja nende vahelt paistab päike. Tegin mitu klõpsu. Heleduse ja tumeduse kontrast oli suur ja aparaat pidi seda veel suurendama. Aga pilt läks segaseks. Küsisin, kas päikese soojus mõjub aparaadile halvasti. Vastati, et mõjub küll. Ütlesin, et külm mõjub ka.

*
Lugesin enne maleturniiri Piiblit. Mõtlesin, et seda ei pea uskuma, aga turniiri tulemuse parandamiseks on kasulik sellist kirjandust lugeda, sest palved aitavad psühholoogiliselt valmistuda. Piibel oli väga raskesti mõistetav. Mõtlesin, kuidas siis veel vanal ajal minust rumalamad inimesed pidid sellest aru saama. Aga nähtavasti just sellepärast loeti Piiblit mitu korda. Hakkasin maleklubisse minema. Tee peal tuli meelde, et täna peab algama pikk turniir, kus ma mängida tahtsin. Siis mul ei olnudki mõtet maleklubisse minna, sest pika turniiri hommikul välkturniiri mängida ma ei kavatsenud. Läksin siiski kodu lähedal asuvasse ülikooli maleklubisse sisse. Peebo tuli ka sinna. Samal tänaval asus vana klubi, kus mängimisest vist loobuti. Vanas klubis ei olnud teadet välja pandud, et seal enam mänge ei toimu, kõiki pidid ise aru saama, et uude kohta minna. Peebo läks siiski vanasse klubisse tagasi.

*
Mulle anti ajaleht "Esmaspäev". Küsisin, kas sellise nimega ajaleht ilmub praegu ka. Mõned aastad tagasi oli vist juba ilmunud, ja kindlasti Eesti ajal. Krister ütles, et neid nädalapäevade nimedega ajalehti on varem ka olnud, üks oli "Reede". Vastasin, et "Reede" oli kultuurileht. "Esmaspäev" oli kõmuleht. See oli hästi paks. Hakkasin sealt pealkirju lugema. Need olid kõik ebameeldivad. Kui olin pealkirjade lugemisega alles poole peal, ütlesin, et mina seda möga rohkem ei loe. Seal oli pealkiri, mille järgi ei olnud aru saada, kas Ameerika on Iraani vastu sõda alustanud või alles kavatseb seda teha. Pealkirja järgi oleks võinud arvata, et on alustanud, aga see oli pandud lehe keskele ja selle alla polnud midagi kirjutatud, vaid ülejäänud lehekülg oli täis reklaami.

0 vastukaja: