laupäev, november 10, 2012

Uputuse peatükk

Olin Rauna pool. Vaatasin seal mõnesid raamatuid. Minu raamatu ilmumisest, mille Raun välja andis, oli möödas uskumatult palju aastaid. Ütlesin, et ühest minu raamatust kirjutati "Loomingus" kaks korda. Raun küsis, kuidas ma nii kiiresti raamatu lehti keeran. Vastasin, et ta teab ju seda lugemismeetodit, et kui leheküljele korraks peale vaadata, siis näeb juba ära, mis sõnad sellel leheküljel esinevad. Teised lahkusid ruumist ja ma jäin üksi. Pidin ka varsti lahkuma.

*
Vihma hakkas sadama ja vesi tungis rõdu ukse praost tuppa. Võtsin asjad uksest kaugemale, et nad märjaks ei saaks. Oli oodata, et pärast tuleb nad tõmmata veel kaugemale. Ütlesin, et nüüd on paras aeg lugeda "Karupoeg Puhhi" uputuse peatükki.

*
Me olime Ujula tänava korteri kogu aeg alles hoidnud. Nüüd otsustasin sinna elama minna. Aga siis oleks mult võidud nõuda, et ma teeks remonti, sest maja seenetas ja võis kokku kukkuda. Natuke aega võis vast muidu ka sees elada. Linna servas elama hakata oli hoopis teine tunne. Siis võiski iga päev pika maa kesklinna tööle kõndida. Läksin Ujula tänava korterisse. Sinna tuli üks naine, kes rääkis, et ta tahab täna esimest korda mehele minna. Algul ta ei öelnud, kellele, aga lõpuks ütles, et mulle.

*
Jõudsime vaikses kohas ühe uhke maja juurde. Oletasin, et see on endine loss. Või endine koolimaja. Läksime majja sisse ja istusime saalis pidulauda. Mina istusin Pille kõrval. Tõstsin endale toitu ette. Algul võtsin lähemalt ja siis Pillest kaugemalt. Pille ütles, et ma upitan üle tema taldriku. Mõtlesin, et võibolla ma oleks pidanud paluma Pillel mulle ulatada. Siis nägin ema pealt, kuidas tuli õigesti kaugelt toitu võtta - ema tõusis püsti ja ei sirutanud kätt välja kõrvalistuja eest, vaid selja tagant.

*
Läksin Tähtveres bussi peale. Sinna tuli ka Peep. Peep läks ühes peatuses tagumisest uksest maha, aga mina ei saanud väljuda, sest eesmist ja keskmist ust ei tehtud lahti. Ühed naised rääkisid, et seda juhtub sageli, et ei saa soovitud peatuses bussist välja. Edaspidi oleks ma võinud olla targem ja minna aegsasti tagumise ukse juurde.

*
Hakkasin kooli minema. Kui olin natuke maad kõndinud, läksin kogu tuldud tee tagasi, et teist tänavat mööda minna. Võibolla oleks saanud minna ühte paremat tänavat mööda, aga ma ei teadnud, kas see minuni ulatub, sest teine suurem tänav oli kaldus ja võis selle tänava ära katkestada. Mõtlesin, et nüüd ma läksin kitsamat tänavat mööda, nagu olen harjunud tegema jalakäijana, aga täna ma olen autoga ja peaksin just linnast välja sõitmiseks laiemat tänavat eelistama. Sõitsin autoga maanteel. Mõtlesin, et arvutimängus ma olen sellepärast kraavi sõitnud, et ma olen vaadanud silmapiiri, aga nüüd vaatan auto lähedale. Aga ma sõitsin ikkagi kraavi.

0 vastukaja: