neljapäev, jaanuar 24, 2013

Energia raamatust

Üks mees kiirgas kosmoses teiste taevakehade suunas. Räägiti, et võib tulla kosmose sõda, isegi universumi sõda. Öeldi, et kui unerohtu liiga palju tarvitada, võib see inimese lahustada. Üks naine oli unerohtu tarvitanud ja kraapis kätega näo pealt koorikut lahti. Üks inimene tahtis lahkuda majast kolmanda korruse akna kaudu. Ta tahtis hüpata trepikoja välisukse kohal olevale katusele, et sinna on lühem hüpe kui otse maapinnale. Teine inimene pidi teda algul kinni hoidma, aga siis ütles hea küll, ja lasi lahti. Kukkuja hüüdis, et lahti lasti liiga vara. Ta kukkus katusest mööda. Järgmine inimene tahtis samuti akna kaudu lahkuda ja kavatses hüpet täpsemalt sihtida. Aga kui ta oli hüpanud, siis ta hüüdis, et tal ka ei tulnud hüpe välja. Lisaks hüppas ta eelmisele hüppajale otsa.

*
Panime klaveri pärast tarvitamist seina äärde tagasi. Aga klaver muudkui kõikus ja kõikus ja teda tuli kahe käega kinni hoida. Ütlesin, et niiviisi laguneb ta ära. Lõpuks jäi ta liikumatult paigale. Kahtlustasin, et klaverit oli seestpoolt kõigutanud mõni valimistulemuste vastu protestiv partei.

*
Ajalehes oli intervjuu ühe naisega. Sellel naisel oli ka õde. Henn küsis, et kummaga on tegemist. Vastasin, et kuulsamaga. Aga Henn näitas, et seekord oli intervjuu võetud just vähem kuulsalt. Henn rääkis, et kui ajalehes temaga intervjuu oli, siis ta sai pärast kirja. Vastasin, et see juhtub kõigiga. Kui mina ajalehes lugejakirja avaldasin, sain ka pärast seda kirja. Helina polnud mulle tükk aega kirjutanud, aga pärast lugejakirja ilmumist kirjutas. Toomas elas oma korteris, aga käis vanast kodust raamatuid laenamas. Ta ütles, et algul ta laenas 1990. aastate raamatuid. Mulle tundus, et ta pidas neid liiga vanadeks. Hüüdsin, et 1990. aastate raamatud ongi paremad kui praegused, ja 1980. aastate omad omakorda 90-ndate omadest paremad. Toomas vastas, et seda ta räägibki. Mõtlesin öelda, et Uues Testamendis on isegi esimese sajandi 80-ndatel aastatel kirjutatud raamatuid. Aga ma polnud selles päris kindel. Vaatasin, et Piibli esimesed lehed on kaaneümbrise vahele torgatud. Seda olin vist teinud ise, kasutades kaaneümbrist järjehoidjana. Meil külas olev Kaja ütles, et "Õhtumaa allakäiku" ei tohi ka lugeda, sest see annab nii palju energiat, et pärast seda läheb lugeja kaupluse aknaid sisse lööma. Seda ütles ta sellepärast, et nende peres olid kõik Euroopa Liidu pooldajad. Vastasin, et ma just sellepärast ei lähe kaupluse aknaid sisse lööma, et ma ei ole allakäinud.

0 vastukaja: