kolmapäev, jaanuar 16, 2013

Jalgpalli elektroonika

Läksin kanali jääle. See võis jalgade all murduda. Seetõttu kõndisin päris kanali servas, et kui jää murdub, oleks vesi madal. Kõndisin kanali teise otsani ja jää ei murdunud.

*
Kõndisin mööda jõe äärt. Püüdsin jõest käega välja surnud kalu. Kui natuke kaugemale jõudsin, oli kalu lademes. Olin neid söönud, aga nüüd tekkis kahtlus, et nad on mürgitatud. Küsisin asjatundjalt. Ta ütles, et need on muidugi mürgitatud. Kui öeldakse, et ära neid söö, siis see tähendab meie kultuuris kutset, et söö. Läksin tuldud teed tagasi. Ma ei teadnud, kas kalade kõhust välja võtmine aitab või on mürk juba kaugemale imbunud.

*
Ootasin bussi, et kooli sõita. Kui buss tuli, meenus, et mul ei ole piletit. Seetõttu läksin koju tagasi. Ütlesin emale, et ma ei läinud bussi peale, sest mul ei olnud raha. Ema vastas, et oleks võinud minna, sest kõik teavad, et mul raha ei ole, ja keegi minu käest piletit ei küsi. Rääkisin, et vahel ma olen läinud bussi peale ja kui on meelde tulnud, et piletit ei ole, olen järgmises peatuses maha läinud. Aga nüüd mul tuli juba enne bussi sisenemist meelde. Mõtlesin, et ütlesin, et mul polnud raha. Tegelikult ei olnud mul ainult piletit, aga raha oli olemas. Aga juhi käest ma ei tahtnud piletit osta.

*
Vaatasime jalgpalli. Mängijaid sai arvutinooltega liigutada. Olin arvanud, et teisele mängijale vastu jalgu löömine on viga, aga vigu ei vilistatud. Mõtlesin, et vahepeal võiks tagasinoolt ka kasutada. Kui mängija liikus liiga aeglaselt, piirati ta mitmest küljest sisse. Mängijad olid mehed, aga platsile läks ka üks naismängija. See ei olnud vist selles mängus tähtis, mis on võistkonna liikmete arv ega nende arvuline võrdsus. Naine lahkus platsilt enne mängu lõppu koos ühe teise mängijaga. Naiselt võeti kohe intervjuu. Ta rääkis jämedama häälega kui ma oleks arvanud. Ta ütles, et tema platsile mineku eesmärk oli pakkuda meelelahutust. Väljakut jälgis elektroonika, mis praeguseks ajaks leiutatud oli. Selle abil sai teada kõik arvandmed mängu kohta. Ekraanil jagunes väljak peeneks ruudustikuks. Sellele ilmusid pikad nooled, mis tähistasid üksikute mängijate jooksu. Kommentaator ütles, et andmeid on nii palju, et pole mõtet millestki rääkida.

*
Vaatasin ühte maleseisu. Algul vaatasin muid käike, aga lõpuks nägin, et musta kuningale saab käiguga Vh1-h7 tuld anda. Ja kui anda veel teiselt poolt lipuga ka tuld, tuleb matt. Saabus klubist lahkumise aeg. Panin nupud kokku. Üks poiss tuli ja viskas nuppe laiali. Haarasin tal juustest. Kui oleks öeldud, et see on seadusega keelatud, siis oleksin vastanud, et ma tean küll, aga teen seda instinktiivselt.

0 vastukaja: