reede, jaanuar 25, 2013

Vankrid nurgas

Tänase turniiriga päevakeskuses tähistati Lille sünnipäeva. Tulemused olid:

1. Trohhalev 6 p.
2. Peebo 5
3.-4. Metsoja, Seljodkin 4,5
...
7.-8. Runnel 3,5

14 osavõtjat, 7 vooru, 15+15 minutit

Runnel-Peebo 0:1
Haring-Runnel 0:1
Runnel-Ojaste 1:0
Kõiv-Runnel 1:0
Runnel-Lille 0:1
Põvvat-Runnel 0:1
Runnel-Metsoja 0,5:0,5

Esimeses voorus Peebo kulutas aega ringikõndimisele ja ei luba sellisel juhul kella seisma panna. Pika vangerduse järel soovitas ta mul see tagasi võtta, kuna ta sai panna oda minu lipu ja kuningaga samale diagonaalile. Ma ei võtnud, vaid ütlesin, et panen sel juhul ratsu vahele. Ratsukäigu järel ähvardas ta ratsut etturiga. Ratsu eest sain kaks etturit ja vastase kuninga lagedale. Lõpuks jõudsime lõppmängu, kus vastasel oli enamoda, aga mul rohkem ettureid. Hakkasin mängima aja ja pati peale. Viimase jaoks kahisin ära kaks etturit, aga patti ei olnudki. Vastane pani mulle mati paar käiku varem kui ma ootasin. Aeg olevat tal kukkunud viimast käiku tehes, aga ma vaatasin kella alles siis, kui matt oli peal.

Huvitav mäng oli Haringuga. Kahisin etturi või kaks, vastutasuks rikkusin vastase vangerdamisvõimaluse ja takistasin tal mõlema vankri mängutoomist. Lõpus sain kätte vastase veel arendamata oda c1 ja seejärel märkas ta, et on ajaga kaotanud.

Täna nägin esimest korda, et päevakeskuses käib muuhulgas uus ajakiri "Imeline Ajalugu", mis mulle kui ajaloolasele huvi pakkus. Ma polnud seda varem mujal ka näinud, ainult kuulnud. Seni olen lugenud ainult teaduslikke ajalooajakirju, aga see on populaarteaduslik. Teine puudus on, et sealt ei saa teada midagi Eesti ajaloo kohta. Aga kuna Eesti ajalooajakirjade puudus on, et seal ei kirjutata eriti välisriikide ajaloost, siis see mõnevõrra tasakaalustab neid. "Imeline Ajalugu" viitsitakse eesti keelde tõlkida, aga "Ajalooline Ajakiri" on alla käinud ja osalt ingliskeelseid artikleid avaldama hakanud. See nädal kulus aeg ka kodus ajaloole ja tõlkimisele, mistõttu ma maletrenni ei teinud.

0 vastukaja: