kolmapäev, veebruar 06, 2013

Päästepaat

Valmistuti selleks, et Põhja-Jäämeri muutub jäävabaks. Sinna pandi plaate, kus loomad saaks jää asemel pesitseda. Aga need olid merepinnast ainult natuke kõrgemad. Mõtlesin, mis siis saab, kui maailmamere tase veel natuke tõuseb ja need plaadid ka vee alla jäävad. Aga vist oli välja arvutatud, et väga palju ta ei tõuse. Sõitsime laevaga. Raamat jõudis peatükini "Laevahukk". Ütlesin, et seda pealkirja nähes ma kohe ehmatasin. Kui pealkirja ei oleks olnud, oleks ma laevahukuni jõudnud järk-järgult ja sellesse rahulikumalt suhtunud. Laev hakkaski vajuma. Pidime minema päästepaati. Üks tahtis asjad paati kaasa võtta, aga teine ütles, et seda ei saa teha, paat ei ole nii suur. Võtta tahtja ütles, et me võiks kõik asjad paati panna ja ise paadi serval istuda. Talle seletati, et nii ei saa teha, sest lained kõigutavad paati ja kui seal on palju asju, võib see tasakaalust välja minna.

*
Ajalehes kirjutati, et Inglismaa, Rootsi, Itaalia ja Šveits astuvad Euroopa Liidust välja. Šveitsi osas ajakirjanik eksis, sest see polnudki sinna kuulunud. Kirjutati, et politsei kahtlustab, et väljaastuvad riigid hakkavad vahendama illegaalseid immigrante. Naersime ja küsisime, mis riigi immigrante. Väljaastuvad riigid kavatsesid rajada idapiirile kaitsevalli.

*
Tegin suu lahti ja ütlesin, et neli hammast soovivad fašismi. Need olid silmahambad. Läksin voodist vannituppa. Varsti küsis isa ukse taga, kas ma välja ka tulen. Ma ei vastanud, sest ta ei kõnetanud mind nime pidi, vaid hüüdnimega. Olin vanni vett täis lasknud, mis ei olnud mul siiamaani hommikuti kombeks. Tegin pea märjaks. Mõtlesin, et hakkan seda tegema igal hommikul. Olin jälle voodis. Püüdsin sõrmedega silmi avada. Ann küsis, et kui ma saan liigutada, kuidas ma siis silmi lahti ei saa. Vastasin, et võibolla need on kokku kleepunud. Sain silma sõrmede abil lahti, aga silmalaug rebenes pooleldi küljest. Rääkisin, et ma olin öelnud, et neli hammast tahavad fašismi. Ann küsis, kelle hambad. Vastasin, et mu oma hambad.

0 vastukaja: