neljapäev, juuni 06, 2013

Kolm õde

Olime Peedul vanaema suvilas. Vanaema leidis kapi pealt paki puhtaid pabereid. Ta küsis, kust need sinna said. Ma ei mäletanud, võibolla olin mina toonud. Keset tuba oli raamatuvirn. Hakkasin sealt lugemiseks raamatuid valima.

*
Liisile ütles tema õde, et varsti tuleb teise õe sünnipäev. Teist õde nimetas ta eesnime pidi, muutes nime keskel ühe tähe ära, et õdede nimed oleks sarnasemad. Kairi ütles, et ta teab neid nimesid, sest ta käis nendega koos trennis. Mina ütlesin, et ma teadsin juba 1980. aastatel, sest ma olin nende naaber. Võibolla ka 1970. aastatel. Vähemalt Ene nime teadsin ma juba siis. Liisi teise õe nime ma ei teadnud. Mulle öeldi, et võibolla ma vanaema sünnipäeval kuulsin. Paistis, et tegemist ei olnudki endiste naabritega, vaid meie sugulastega, kelle peres vähemalt kahel tütrel oli sama eesnimi, mis endiste naabrite omas. Isa ütles mulle, et saabastega peol ei olda. Vastasin, et ma ei tahtnudki, mul jäid need kogemata jalga. Võtsin nad nüüd ära. Mõtlesin, et võiks öelda, et teistel on ka jalanõud jalas. Aga võibolla neil olid need vahetusjalanõud. Mõtlesin, et jään seina ääres põrandal magama.

*
Läksin ühte majja. Kuulasime erinevaid laule. Ühe laulu järgi vibutasin rusikat. Ühe laulu refrään oli ülejäänud laulust kiirem ja refräänis korrati ühe suure ja tugeva meeslaulja nime. Refrääni ajal pidi näidatama seda lauljat paljana köögis seismas.

0 vastukaja: