neljapäev, juuli 18, 2013

Tänava elanikud

Läksin juuksurisse. Seekord ei lõigatud mul juukseid juuksuritöökojas, vaid pidin minema autosse, kus lõigati sõidu ajal. Pidin olema põlvedega auto põrandal ja kõhuga autoistmel. Varem olin alati juuksuris käimist kartnud, aga seekord see mulle meeldis. Juuksurist tagasi tulles vaatasin koduteele jääva putka aknast sisse. Müügiks olid välja pandud väga isuäratavad koogid. Mul tekkis tahtmine neid osta. Aga otsustasin, et mõttetusi ma ei tee. Koolis toodi minu juuksuriskäik hea teeninduse näiteks, et teenindus oli asjalik.

*
Kirjutasin kaustikusse. Teises toas rääkisid ema ja isa. Kui ma kirjutasin parajasti Oleski nime, räägiti teises toas ka Oleskist. Olesk oli öelnud, et üks raamat ei ole kirjutatud, see on sündinud teisiti. Toomas oli vaadanud, mida ma kirjutan, ja seejärel teise tuppa läinud. Ta ütles emale ja isale ühe slängisõnaga, mida mina ka teen. Kuna slängisõnade tähendused ei olnud kindlad, siis ei olnud teada, kas Toomas tahtis öelda, et ma kirjutan, või tähendas see sõna ühte ingliskeelset roppust. Ühe mehe kohta oli kirjutatud, et ta elab ühes majas üksi. Minu teada mitte üksi. Lemmit kommenteeris ka, et see mees ei ole üksi, vaid kõik tema tänava 300 inimest teavad, et lisaks on tal majavõti ja aids.

*
Olin vahepeal ühel võrguleheküljel malet mängimas käinud. Nüüd vaatasin seda lehekülge korraks uuesti ja nägin, et suuremalt oli seal välja toodud bridž. Sellepärast Oudekki seda siis kasutaski. Mul oli lehe aadress meeles kahe tähe järgi, aga nüüd märkasin, et aadressis on lisaks ingliskeelne sõna, mis tähendab ässa. Vaatasin seinalt ühte paberit. Varem oli paberile kleebitud minu foto, aga nüüd oli see kadunud. See oli juba teine paber, millelt minu foto kadus. Meeste fotosid varastasid arvatavasti naised. Öeldi, et ekskursioonijuht peaks valvama, et midagi ära ei varastataks. Vastasin, et vahel viib juht ise ekskursiooni viljapuu juurde. Tahtsin ühelt naiselt küsida, kas ta on minu fotot näinud. Aga ma ei saanud küsida, muidu ta oleks arvanud, et ma kahtlustan selle kadumises teda.

0 vastukaja: