esmaspäev, august 05, 2013

Raadiosse hilinemine

Käis sõda. Tegin ettepaneku rannajoont muuta, et takistada vaenlase laevade liikumist. Võimud arutasid minu ettepanekut ja teatasid, et rannajoone muutmine ei ole lubatud, maailmas on selline tava. Vastasin, et hea küll, kui nii otsustatakse, siis ma ei muuda, aga seda on maailmas varem tehtud. Mul oli käes tükk tahkeks muutunud merevett kohast, kus ma olin tahtnud merd maismaaga asendada. Sõin seda tükki ja kiitsin, et see on hea rasvane.

*
Helenal oli sünnipäev. Soovisin talle palju õnne. Lisasin, et ma oleks pidanud vist aasta varem soovima. Arvasin, et eelmine aasta ta sai 50-aastaseks. Eva vastas mulle, et pidi jah eelmine aasta soovima, sest eelmine aasta kinkisid nad mulle lillepildi. Ta riputas selle nüüd uuesti üles. Vastasin, et ei, see mulle ei meeldi. Ütlesin Helenale, et ma mõtlen, kas ta on Klausist kolm või neli aastat noorem. Helena vastas, et neli. Siis ta sai siiski alles tänavu 50-aastaseks. Eva oli lillepilte juurde riputanud. Nüüd mõtlesin, et miks ma ütlesin, et need mulle ei meeldi, tegelikult on need väga head pildid.

*
Mõtlesin, et kui ma lähen doktoritööd kaitsma, siis ma olen paremas seisus kui magistritööd kaitstes, sest lisan väga pika kasutatud kirjanduse nimekirja. See nimekiri koosneb raamatutest, mida ma olen koostanud, toimetanud ja tõlkinud, viimase jaotusena tulevad minu enda kirjutatud raamatud. Kõige lõppu kirjutan, et olen kirjutanud ka internetis. Aga sealsete kirjutiste kohta ma nimekirja ei too. Ükskord oli minu kirju ajalehtedes avaldatud, vahepeal mitte, aga nüüd oli jälle lootust, et neid avaldataks, sest oli selline hooaeg, kus kirjadest oli puudus.

*
Olin esinenud ühes raadio vestlussaates. Täna pidi selle saate järg olema. Ma ei olnud veel stuudiosse läinud, aga juba kõlas raadiost täistunnisignaal, mille järel pidi saade algama. See tähendas, et ma jään hiljaks. Vihmand ütles, et ta kuulab, kuidas ma sõna võtan. Vastasin, et ma lähen vähemalt kohale. Läksingi stuudiosse. Seal toimus tund. Meil lähenesid keskkooli lõpueksamid. Õpetaja ütles, et viib meid mõne päeva pärast sensitiivi juurde konsultatsiooni. Mulle ei meeldinud, et paremat konsultatsiooni ei tule, sest sensitiiv ei õpeta, vaid ennustab, mis on kellegi eksamitulemus. Otsustasin, et sinna ma ei lähe, sest kui ma ennustust ei kuule, siis õpin korralikult ja eksam läheb hästi, aga ennustust kuuldes hakkan selle peale mõtlema ja see võib tulemust mõjutada.

*
Tartus oli kaks maletrenni. Tuli registreeruda ühte neist õpilaseks. Üks treener oli Rei ja teine mulle tundmatu inimene. Ütlesin, et ma tahan minna sinna trenni, kus käivad magistrandid, sest ma olin ise samuti magistrant. Mulle anti lühikesed püksid, mida trennis kanda. Ütlesin, et selliseid pükse ma ei taha.

0 vastukaja: