neljapäev, september 26, 2013

Head lõhnad

Olin kirjutanud Emajõe algusest, nüüd pidin kirjutama ka Emajõe lõpust. Saime Oudekki perega kokku. Läksime Võrtsjärve. Sellesse voolasid kõik Eesti jõed kokku. Järv oli kaardil suur, aga kõikide jõgede suudmed olid korraga näha. Need olid ainult väiksed nired. Küsisin ühe nire kohta, kas see on Avijõgi. Vastati, et üks teine jõgi. Ütlesin, et ma olen neid varem ka segi ajanud. Ujusin.

*
Olin päevakeskuse ees teel malet mängima. Sinna saabus terve minu klass. Nad olid tahtnud mulle vist üllatust valmistada. Ma ei näidanud välja, et ma nad ära tunnen. Peep hakkas minuga võitlema, vist sõbralike kavatsustega. Panin ta selili, kuigi ta oli sõjaväelane. Klassikaaslased ütlesid, et linnavalitsuse otsusega ei ole siin täna maleklubi, vaid kohvik. Peebo hakkas naerma ja ütles, et siis tuleb üks mees ära saata. Klassikaaslased sisenesid majja. Hüüdsin neile järele, et see on pensionäride klubi. Kes pensionär ei ole, see ei või siin mängida.

*
Kõndisin koos inimesega, kes suitsetas. Ütlesin, et mulle sigarettide ümbrise lõhn meeldib, aga tubakasuitsu oma mitte. Kui tahtsime minna läbi ühe kitsa käigu, jäi minu ees seisma suur koer, mistõttu mina jäin ka seisma. Koer ei tahtnud eemalduda. Kui käik oli läbitud, hakkasin kõnniteel paberile pastellidega joonistama. Pastellidel oli hea lõhn. Koer tuli ja hakkas pastelle sööma. Võtsin need talt ära, öeldes, et pastellid ei ole söömiseks. Ütlesin, et nüüd ma saan aru, et koer enne sellepärast jäigi minu ees seisma, et talle meeldis pastellide lõhn.

0 vastukaja: