laupäev, september 21, 2013

Kogutud ja valitud teosed

Mulle oli tehtud ülesandeks Grenzsteini raamatu koostamine. Aga samal ajal hakkasid teised andma välja Grenzsteini kogutud teoseid 37 köites. Kuna igaüks ei oleks kogutud teoseid läbi lugeda viitsinud, oli endiselt mõtet ka valitud teoste koostamisel. Isa ütles, et kui on hakatud alternatiivset teost välja andma, siis ta koostab valitud teosed ise. Vastasin, et ei, ma tahan ise koostada. Aga raamatul võib olla korraga kaks koostajat. Üks meie hulgast kukkus mutta. Välja tuli ta juba islamiusulisena. Grenzsteiniga oli juhtunud sama moodi.

*
Ema tutvustas mulle uut moodust, kuidas saab politseid kutsuda. Kui politseid on vaja, võib vajutada arvutil klahvi P. Kui pole vaja, siis klahvi V. Lisaks neile esitähtedele tuli vajutada ka sõnade ülejäänud tähti. Seetõttu kahtlesin, kas arvutiga politsei kutsumine on kiirem kui telefoniga. Pätid võisid kiiremini tegutseda. Seisime uues bussipeatuses. Vanasse peatusesse tuli buss, aga edasi uude peatusesse ta ei keeranud. Ütlesin, et see uus peatus on kahjulik, sest selles peatub ainult kaks bussi ja mitte kõige olulisemad liinid, aga vanas peatuses peatub busse palju.

*
Üks poiss istus aknal. Tõstsin ta sealt maha. Ütlesin, et kui ta tahab aknal istuda, siis istugu vähemalt teist pidi. Tõstsime malenuppe. Kui me neid enam ei tõstnud, hakkas üks nupp ise mööda lauda ringi liikuma ja sõi kõik teised nupud ära. Poiss küsis, miks ta varem ei söönud. Vastasin, et kõigepealt tuli nuppe arendada.

*
Käisime sillal istumas. Ütlesin, et mõned istuvad ka sadamamuulil. Sild oli ära lagunenud ja silla asemele olid pandud pikad puulauad, mis üle jõe viisid. Inimesed kõndisid neist üle, kuigi need tundusid ebakindlad. See sild oli Peedu tamm. Hakkasime seda parandama. Küsisin teistelt, kas nad mäletavad, kui me eelmist Peedu tammi parandasime.

0 vastukaja: