teisipäev, oktoober 01, 2013

Kolme päeva unenäod

Lähenesid teistkordsed keskkooli lõpueksamid. Tegime inglise keele harjutusi. Öeldi, et tänapäeval on olemas ka selline harjutuste tegemise võimalus, et ei harjutata ühte ja sama asja, vaid arvutiprogramm annab iga lause erineva grammatikareegli kohta. Mõtlesin, et vana süsteemi eelis on, et ühte asja korrates jääb see paremini meelde. Järgmiseks läksime matemaatika tundi. Ütlesin, et ma ei taha matemaatika eksamile minna. Mulle räägiti, et ma olen seda juba kaks korda edukalt teinud, kui ma tahan, siis ma saan sellega hakkama. Vastasin, et kui ma tahan, siis ma muidugi saan, aga ma just sellepärast ei taha, et ma olen seda juba teinud. Joonistasin kaks kolmemõõtmelist koordinaatteljestikku. Ühele kirjutasin telgede nimeks aeg, ruum ja koht, teisele sarnased naljakad asjad.

*
Eile:

Üks poiss läks duši alla. Üks naine astus sauna sisse ja küsis, kas nii julge poiss. Aga poiss oli duši all riietega. Räägiti, et kes tahab kaua elada, see peab vaarikaid sööma. Läksin ja sõin põõsaste küljest kollaseid vaarikaid ja punaseid sõstraid. Mõtlesin, et soovitatakse küll kaua elamiseks vaarikaid süia, aga vaarikapõõsa juurde minnes võib puugi saada. Sõin ka kolmandat liiki põõsa küljest kaks marja. Küsisin, kas see on aroonia või must sõstar. Vastati, et mitte kumbki, see on leeder, nüüd ma jään pimedaks. Läksin tuppa ja küsisin ühelt naiselt üle, et kas nüüd ma jään pimedaks. Ta vastas, et kui ma vett joon, siis päris pimedaks ei jää, aga endist nägemist enam tagasi ei saa. Mõtlesin, et kui ma vett jooksin, siis kannaks see mürgi laiali. Seetõttu ajasin hoopis näpud kurku, et oksenama hakata. See mul ei õnnestunud. Mõtlesin, et kahest marjast võibolla veel midagi ei juhtu.

*
Üleeile:

Läksin jõe ja kanali vahele, kust pidi startima buss. Seal sain kokku meestega, kellega pidin samas nimekirjas Riigikokku kandideerima hakkama. Ma ei tundnud neist ühtegi. Valimisliidu ainsad kuulsamad inimesed olime mina, isa ja Klaus. Aga mõtlesin, et arvatavasti on kõik teised direktorid ja oma vabrikus hästi tuntud. Ma oleks muidu ise mõnda teist nimekirja valinud, aga mulle kandideerimiseks tegi ettepaneku just see. Intervjuus ütlesin, et ma poleks muidu kandideerima hakanud, kui mulle poleks ettepanekut tehtud. Aga kuna minu lapsepõlve unistus oli saada Riigikogu liikmeks, siis võtsin ettepaneku vastu. Kartsin, et kui mind Riigikokku valitakse, hakatakse mind hampelmaniks nimetama. Ütlesin, et isa oleks nooremana isikumandaadi jagu hääli kokku saanud, praegu saab nimekiri arvatavasti ringkonna mandaadi jagu. See valimisnimekiri kandideeris ainult Tartus ja tema nimi oligi "Tartu". Ta oli vist seotud mujal kandideerivate maapartei kandidaatidega. Buss sõitis Tallinnast Tartu suunas. Paides käisime vahepeal bussist väljas. Peale tagasi minnes tahtis juht, et isa uuesti pileti esitaks, aga isa ei teadnud enam, kuhu ta selle pani.

0 vastukaja: