teisipäev, oktoober 15, 2013

Venna artikkel "Postimehes"

Eile ilmus "Postimehes" minu venna artikkel migratsioonist, mis on teema, millest ma olen ise ka 15 aastat aeg-ajalt kirjutanud. Ma ei ole venna artiklis kõigega nõus, ta on liiga optimistlik. Rändepiirangute kaotamine oli üks tähtsamaid põhjusi, miks hääletasin Euroopa Liitu astumise vastu. Need võiks ettevaatusabinõuna seaduses olemas olla.

Isiklikult ma ei hakka üldse mõtlema, kas Eesti kliima on elamiseks kõige parem või kõige halvem, vaid elan siin kohusetundest. Sisserändajatele ma ei kipu teretulemast ütlema, sest eestlaste osakaal Eestis on minu arvates praegugi liiga väike. Ma ei ole konkreetsete inimeste Eestisse või välismaale kolimise vastu, vaid suurte arvude, mõnede inimeste saadikuna teise riiki kolimine on vajalik. Aga kui Eestisse kolib kurjategija, siis olen konkreetselt tema vastu. Ja on teada, et migrantidel on suurem kalduvus kuritegevusele.

Artiklis ei räägitud sellest, mida hakata peale, kui Lääne-Euroopas on sisserännanute iive põliselanike omast kõvasti suurem, nii et need ähvardavad varsti vähemusse jääda. Rändeküsimus on seotud iibe küsimusega. Kui põliselanike iive peakski negatiivseks jääma, siis ühel päeval pole neid järel ühtegi.

Venna artiklis positiivne oli, et ta püüdis äärmuslike seisukohtadega inimesi lepitada. Inimesed ei peaks eriarvamuste pärast üksteisi vaenlasteks pidama.

0 vastukaja: