neljapäev, november 28, 2013

Leidsin aega mängida

Viimasel ajal ma pole maleturniiridel osalenud, et tööaega kokku hoida. Eile tõlkisin raamatu viimase peatüki viimase lehekülje, nüüd on aega vist jälle rohkem. Tõlkida on jäänud veel raamatu lisad ja seejärel käsikiri tervikuna läbi lugeda, mis peaks lubatud viimase kuu jooksul tehtud saama ka puhkepäevade pidamise korral. Eilseni töötasin mõnda aega puhkepäevadeta, aga tegelikult igast päevast osa puhkasin või tegin teisi töid. Täna pidi toimuma ülikooli maleklubi aastakoosolek, seetõttu tegin eile õhtul ka maleturniiri jaoks soendust. Mängisin üksi kolm malepartiid, lisaks parandasin matemaatilist mõtlemist sellega, et lahendasin 12 kerget matemaatikaülesannet ja mängisin üksi mõned partiid rendžut, täpne arv ei jäänud meelde.

Täna läksin klubisse kohale. Kvoorumit ei saanud jälle kokku. Ma ei mäleta, kas üldse on kunagi saanud. Vist kõige esimene kord sai, kui oli mittetulundusühingu asutamine, samuti sai siis, kui koosolek toimus kirjanduse majas klubi taastamise ajal. Viimastel aastatel ei ole saanud. Klubisse kogunes neli liiget, lisaks astus sealt läbi viies inimene, kes laenas teises kohas toimuva ürituse jaoks nuppe ja kelli.

Koosolek jäi ära, aga ütlesin, et kuigi ei saa hääletada, saab küsimusi arutada. Arutasime ülikooli meistrivõistluste küsimust. Sander ütles, et saatis täna listi turniiri juhendi, mille järgi osaleda saavad ainult ülikooliga seotud inimesed. Mina mäletasin, nagu oleks eelmisel koosolekul otsustatud, et edaspidi saavad mängida ka klubi liikmed, kes ülikooliga seotud ei ole. Sander lubas kontrollida ja vajaduse korral juhendisse paranduse teha.

Turniir algas minu jaoks hoolimata eilsest soendusest kaotustega. Kõigepealt kaotasin kaks mängu Sandrile, neis alistusin kohe kaotusseisu tekkimisel. Seejärel sain kaks kaotust ka Vilbastelt, aga kuna ta ei ole nii tugev, siis avaldasin kaotusseisu tekkimise järel natuke kauem vastupanu. Turniiri lõpus võitsin kaks korda Härmast. Esimeses mängus leidsin matikombinatsiooni, kahides ratsu ja lipu kahe vankri vastu, teises kahisin avangus e4 etturi, võttes selle tagasi vangerdust rikkuva kahinguga Of7+, et Rg5+ abil vigur e4-lt tagasi võtta. Lõpus läksin paremas etturilõppmängus lippu ja panin mati. Sander võitis turniiril kõik kuus mängu, mina, Vilbaste ja Härmas saime punkte võrdselt 2 ja jagasime 2.-4. kohta.

0 vastukaja: