teisipäev, detsember 10, 2013

Lennujaam

Seisin lennujaama kassasabas. Ulatasin kassapidajale pileti. Ta andis selle tagasi, öeldes, et sellega peab üks asi teisiti olema. Ütlesin, et seda oleks võinud kohe öelda. Sisenesin suurde ruumi, mis oli lennuk. Lennuk hakkas sõidu ajal raputama. Mõtlesin, et ma olen kuulnud, nagu peaks ennast sõidu ajal rihmadega kinnitama, aga selles lennukis peab ainult kinni hoidma.

*
Läksin tegema eksamit teaduskonna dekaanile. Ta andis mulle Euroopa Liiduga seotud küsimuse, sest ma olin internetis palju Euroopa Liitu kritiseerinud. Aga ma vastasin nii hästi, et ei saanud hinnet alla võtta. Ülikooli esimestel aastatel olin teinud palju eksameid, aga nüüd ma enam ei jaksanud ja tegin neid veel ainult üksikuid. Ma olin teinud mitu sarnast eksamit - V. Madele rahvusvahelised organisatsioonid, Oudekkile Euroopa integratsiooni ja nüüd dekaanile Euroopa Liidu. Kõik need kattusid osaliselt.

*
Läksime lennujaama. Öeldi, et ükskord oli wc ukse taga 50 inimest korraga. Vastasin, et see ei ole võimalik, nii paljudel inimestel ei ole korraga vaja. Või seal, kus on vaja, on ka rohkem kabiine. Siin oli neid palju. Need olid klaasseintega. Öeldi, et võibolla praegusel ajal on. Aga klaas ei olnud selgelt läbipaistev. Laagris olid osad wc-d olnud täielikult läbipaistvate klaasidega. Olin igal ööl otsinud, kus on läbipaistmatu seinaga. Istusime nüüd lennujaama ootesaalis. Mul tekkis ühe pereliikmega tüli. Püüdsin teda istuma panna. Tema ütles, et ma ei ole nii tark nagu ma arvan. Üks pereliige ütles wc-st tulles, et tülitsejate hääled jõudsid "Õhtulehe" ajakirjanikuni. Oli oodata, et varsti tuleb ta meid intervjueerima. Soovisin, et me teeks, nagu poleks midagi juhtunud. Hakkasime minema lennuki peale. Tahtsin väljuda ooteruumist otsaukse kaudu, aga teised näitasid, et tuleb minna teisest trepist. Küsisin, kas otsatrepist ei mindagi. Vastati, et siis minnakse, kui lennuk juba ees on. Praegu veel ei olnud. Tuli vaadata, et kõige väiksem vend Toomas maha ei jääks. Aga erilist ohtu ei olnud, sest nii väike laps ei tahtnud ise, et teda üksi jäetaks. Talutasin teda trepist üles. Ta ütles, et tahab ema juurde. Vastasin, et kohe jõuame ema juurde. Aga laps laskus pikal trepil vahepeal käpuli. Ütlesin teistele, et talle on ju nii pikk trepp väsitav.

0 vastukaja: