kolmapäev, jaanuar 22, 2014

Peategelane ja kangelane

Algasid Eesti Misteri valimised. Otsustasin, et ma ei osale, aga vaatan pealt. Kristel seisis laval. Sinna läks ka Tristan, kes hakkas kiiresti improviseeritud juttu rääkima. Kui ta lõpetas, vastas Kristel samas stiilis. Siis läks lavale järgmine mees, kes rääkis teises stiilis. Kristel pidi kõigi esinenud meeste hulgast üksi valiku tegema. Mõtlesin, et tõenäoliselt mind valitakse sellest hoolimata, et ma ei osale.

*
Meenutasin unenägu Eesti Misteri valimiste kohta. Istusin keset laia koridori. Kristel tuli saalist välja. Seepeale istusin seina äärde. Kristel tuli minu juurde. Ütlesin, et seda ma arvasin. Mõtlesin, et võiks teda pildistada. Edasi mõtlesin, et parem mitte pildistada, sest fotol ei ole sellist mõju nagu elaval inimesel. Kui foto teha, võib ka elav inimene mõju kaotada.

*
Lugesin ühte raamatut. Raamatu peategelane suhtles kangelasega. Ühel korral kuulis peategelane juhuslikult, nagu oleks kangelane tapetud. Järgmine kord kuulis ta, nagu talt küsitaks, kas tema tappis kangelase. Kui ta selliseid asju kuulis, siis ei olnud temaga kõik korras. Peategelane vaatas puu otsa, kas seal on kangelane, aga oma üllatuseks nägi hoopis nõida. Selline asi oli juba varem ka juhtunud.

0 vastukaja: