teisipäev, märts 11, 2014

Itaalia kiri

Mängisime kooli saalis reketitega palli. Küsisin, kumb siis punkti saab, kui pall läheb välja külje pealt. Vastane vastas, et ta ei tea.

*
Olin kahe kanali poole vahel. Mõtlesin, et nende vahele võiks kaevata kraavi. Ühe kanalipoole veetase oli palju kõrgem kui teisel. Siis nägin, et seal ongi paar kraavi, mida mööda vesi niriseb. Ühe olid vist kaevanud lähedal olevad kalamehed, kuna voolava veega oli parem kala püüda. Kõndisin mööda kanali jääd. Mõtlesin, et võibolla on jää juba liiga õhuke, sest kogu aeg olid olnud soojakraadid.

*
Piret ütles ühtede keeruliste tähtede kohta, et need on üks Itaalia kirja variant. Kuna Piret elas Ameerikas, siis mõtlesin, et õpetan talle natuke eesti keelt. Ütlesin, et mõned teevad vahet Itaalia kirjal ja itaalikul, aga eesti keeles on itaaliku asemel sõnad kaldkiri ja kursiiv. Kirjutasin need sõnad paberile. Ütlesin, et itaalik tuleb Itaalia kirjast. Piret vastas, et ei tule, itaalikul on k täht ka lõpus, seda kirjutatakse italick. Ütlesin, et seda ma ei teadnud. Aga kui neid sõnu korraga kasutatakse, siis nende kasutus mõjutab üksteist. Mul oli kraadiklaas all. Võtsin selle nüüd ära. Elavhõbedasammas oli tõusnud üle kriipsu, mis tähistas eluohtlikku. Mõtlesin, et võibolla kraadisin valesti. Tegin seda uuesti. Nüüd näitas kraad veel rohkem palavikku - 100 kraadi. See võis olla õige, sest ma olin unine. Ütlesin emale, et mul on sada kraadi palavikku, aga ema vastas, et see kraadiklaas ei näitagi enam. Palusin, et ta katsuks, kas ma ei ole kuumem kui tema. Ema katsus ja ütles, et üldse pole kuumem. Vennad hakkasid minema peole, kuhu olid kutsutud kõik meie pere poisid. Mul võttis ettevalmistuste tegemine rohkem aega, seetõttu ei saanud ma minna nendega koos, ise ma teed ei tundnud. Läksin koolimaja tiivaklassi. Vaatasin, kuhu istuda. Mõtlesin, et Kati S. kõrvale ei sobi istuda. Ruum oli väga rahvast täis. Mõtlesin, et kõige rohkem on ruumi tagapingis. Siis mulle näidati, et ees on Sandri kõrval vaba koht ja paluti sinna istuda. Istusingi.

0 vastukaja: