neljapäev, märts 20, 2014

Nõiatütar ja nõid

Ema vaatas minu trükitud pabereid. Ta ütles, et ma olen kirjutanud magistritöös täpselt sama, mis ülikooli lõputöös. Vastasin, et see ei ole lõppvariant. Need paberid tuleks hävitada, et nende põhjal valejäreldusi ei tehtaks. Pealegi polnud see minu, vaid juhendaja mõte, et osa magistritööst oleks sama perioodi kohta. Need parandused, mis ühele leheküljele pliiatsiga on tehtud, tegin ma ühel päeval niisama. Mulle oli ükspäev tulnud ümbrik, kus tundusid olevat täiesti mõttetud materjalid. Nüüd vaatasin neid materjale uuesti. Selgus, et viimasel leheküljel paluti mul maksta raha maleajakirja eest. Sellepärast mulle ajakirja polnudki saadetud, et ma polnud maksnud. Oli saadetud üks number maleajalehte, aga teisest numbrist pidi see ajakirjaks muutuma. Aga seda, et jutt käib maleajakirja rahast, polnud trükises pealkirjas välja toodud. Sõitsin maleturniirile kohale. Peamees rääkis, et plaanid ei teostu, sest korvpalliklubi polnud nõus malet rahaliselt toetama, kuigi oli algul lubanud. Turniir hakkas pihta, aga mulle ei antud vastast ja minu nime ei nimetatud. Tuletasin meelde, et ma ütlesin, et ma osalen. Nüüd anti mulle vastaseks viimasel laual istuv tüdruk. Hakkasime mängima. Malelaual oli tavalisest rohkem ruute. Tegin avakäigu ja küsisin, kas selle suurusega laual viis ruutu võib korraga käia. Tüdruk ei olnud nõus. Käisin siis kolm ruutu. Mõtlesin, et mul vist õnnestub lipuga vastase kuningale ja vankrile kahvel panna. Aga varsti oli vankri diagonaal etturiga suletud. Võtsin etturi eest ja ütlesin, et seda seal ei olnud, ma vaatasin, et seal on kahvlipanemisvõimalus. Teisi nuppe tuli ka pidevalt kohendada. Ütlesin, et nupud lähevad kogu aeg ümber ja siis ei tea üldse, mis seis laual on. Järgmises voorus anti mulle vastaseks Pärnits, kes oli tugevam kui esimese vooru vastane. Nüüd oli ruutude arv õige.

*
Üks mees pidi varsti inimesega abielluma. Aga enne seda elas ta ettevalmistuseks nõiatütre pool ja magas temaga samas voodis. Nõiatütrest vanem naine oli nõid. Nõial tuli ühel ööl une pealt meelde, et on see kuupäev, mis ta nõiatütrega kokku leppis, et läheb nõiatütrele ja mehele järele. Nõid asus mööda käiku teele. Nõiatütre tuppa jõudes ta äratas magajad. Seejärel ta asus ees tagasiteele. Ta hoidis natuke aega ust lahti ja teadis, et teised jõuavad ukseni õigeaegselt.

*
Oli toimunud rahvahääletus küsimuses, kas kuulutada euro Eesti rahvusvaluutaks. Euro oli juba varem kasutusele võetud, aga tema rahvusvaluutaks kuulutamine lükati tagasi, sest inimestel oli endiselt kroonist loobumisest kahju. Kui rahvahääletuse tulemus selgus, tulid inimesed tänavatele juubeldama. Igast rahvussümbolist loobumine oleks rahvahääletusel tagasi lükatud. Läksin panka ja seisin kassasappa. Vend ütles mulle, et üks poiss ei hakanud üldse minu taha sappa seisma, vaid läks teise kassasse. Sellest hoolimata jõudis järjekord minuni sama kiiresti, mitte aeglasemalt. Ütlesin, et tahan 200-eurost peenemaks vahetada. Pangatöötaja vastas, et kui vahetada raha pangas, siis jääb mingi protsent sellest pangale. Ütlesin, et siis ma vahetan kuskil mujal. Poes ei võeta 50-eurosest suuremat raha vastu, mille poolest siis euro käibel on?

0 vastukaja: