pühapäev, juuli 20, 2014

Tomati tõrjumine

Ühe ansambli muusikal oli üsna hea stiil, aga painav. Üks laul oli tal sellest, kuidas üks inimene põgeneb mao eest pööningule, aga madu tuleb rõngana mööda kaevuseinu toetudes keereldes järele. Teine laul rääkis sellest, et inimene kõnnib mööda maapinda, aga kogu maapind on madu.

*
Oli juba kevad, aga läksin veel kanalile suusatama. Alustasin sõitu kanali pika silla poolsest otsast, kust lumi oli ära sulanud. Sõitsin mööda pori. Suusk libises ka pori peal, aga halvemini kui lumel. Siis jõudsin kanali osale, kus oli veel lund. Kui jõudsin välja kanali teise otsa, vaatasin tagasi, et olin lumel oleva suusaraja poriste rööbastega katnud. Seetõttu sõitsin nüüd vastassuunas raja kõrvalt. Nüüd olid suusad juba puhtamad. Sõitsin edasi-tagasi mööda lund ja pori peale enam ei läinud.

*
Üks naine ütles, et isal ei ole õigust õpetada. Ta küsis, kuidas saab inimene enda ümber sellise mõru õhkkonna luua. Küsisin, kas isa peab siis juuksed valgeks värvima. Minu arvates pidi keegi halbade asjadega ka tegelema, seetõttu oli hea, et isa nendega tegeles. Võibolla jäi mõru õhkkonna mulje ka sellest, et isal olid näol kortsud. Mäletasin, et isa ja Olesk on mõlemad enda kohta öelnud, et tema taastas usuteaduskonna. Nüüd lugesin selle taastamise kohta ühest raamatust. Isa ütles seal, et kui seda taastati, siis tuli neil mõte, et ühendavad usuteadusega psühholoogia, sest üks inimene tegeles nendega ühendatult.

*
Olin lugenud Soome kohta uudiseid ja kirjutanud nende põhjal luuletuse. Olin kirjutanud, et Soome osaleb juba ühes sõjas, varsti liitub ta ka teisega. Varsti liidetakse Soomega Hiina. Kirjutasin luuletust selle kohta, kuidas mulle tänaval inimesi vastu tuleb. Kuna ma kahtlustasin palju, siis kahtlustasin ka, et vastutulijad on tuttavad.

*
Põhja-Siberis oli plahvatanud pomm, nii et Põhja-Jäämere kaldale tekkis Poola suurune auk, kuhu voolas vesi sisse. Ma ei teadnud, kas maailmamere tase sellest ei lange. Võibolla seda tehtigi merepinna langetamiseks. Ma polnud aru saanud, kes pommi viskas. Augu põhjas toimusid nüüd iseeneslikud plahvatused, sest augu tekkimise tõttu pääsesid Maa sisemusest plahvatavad ained välja. Öeldi, et Venemaa andis Poolale koridori, aga jättis oma rahva sellest ilma. Vastasin, et Venemaa nihutatakse sama moodi läände nagu Poola. Ajalehes avaldati ühe tuttava inimese surmakuulutusi. Kuulutused olid eelnevalt omavahel kooskõlastamata, seetõttu ei teadnud ette, kas kõik kuulutused on erinevad ja kas nad ilmuvad kõik ühes reas. Alguses olid kõik ühes reas, aga teisel päeval oli üks eraldi. Mängiti malet. Lipp ja vanker ründasid kahekesi ühte vastase nuppu. Kolmandana käidi seda ründama tomat. Vastane käis tomatile vastukaaluks ühe nupu kaitsesse. Nüüd oli tomat ees ja sellega polnud enam kuskile taganeda ka.

0 vastukaja: