esmaspäev, august 11, 2014

Vanamoodi sünnipäev

Ostsin endale töövihiku. Tänu sellele pidi mul õppimine paremini minema kui eelmine aasta. Mõtlesin, et täidan töövihiku juba õppeaasta algul üleni ära. Aga esialgu täidan pliiatsiga, et hiljem pastakaga üle teha. Teise aine õpetaja andis tundi. Tal oli jalg haige. Ta rääkis nutuse häälega, et kes on tark, sellel on mõni haigus.

*
Oudekki sünnipäeva hakati jälle tähistama nii, et sellel osalesid meie pere ja tema pere. Kaks muud inimest oli ka kutsutud, aga need jätsid tulemata, mille üle mul oli hea meel. Üks sugulane pahandas minuga peolauas, et mu liigutused ei ole osavad. Ma ei saanud selle vastu midagi teha. Vennal oli käes minu kirjutatud kamba märkmik. Oudekki ütles, et sellisel asjal ei tohi lasta kaotsi minna, tal tuleb seda nähes kogu lapsepõlv meelde. Vastasin, et mul tuleb ka kogu lapsepõlv meelde. Koduteel mõtlesin, et võibolla Oudekki ainult teeskles, et teda see märkmik huvitab, sest vahepeal ei huvitanud.

*
Alustasin malepartiid. Vatase reiting oli natuke üle 50, seetõttu arvasin, et ta on algaja. Aga kõrvalt öeldi, et vastane oskab mängida. Ta oli mänginud põhiliselt internetis, seetõttu ei olnud ta reiting tõusta saanud, aga mänguoskus oli hea. Ütlesin, et tänu internetile on vist male laiemalt levima hakanud. Pärast vaatasin blogi loendurilt, et vastane oli otsinud minu blogist käike 0-0-0!, Kg3 ja Ke2.

*
Ma olin täna tavalisest vähem liikunud. Istusin suvilas ja lugesin raamatut. Alati, kui ma vähem väljas käisin, hakati mult küsima, kas ma olen üldse sel päeval väljas käinud. Vastasin, et olen küll ja lähen veel. Läksin koolimaja kolmandale korrusele klassiruumi ukse taha. Sõitsin seejärel trepist alla. Nüüd ma ei sõitnud enam kiiruse peale, vaid rahulikult. Kõndisin kodu naaberõuel ilma riieteta. Mõtlesin, et ilma riieteta saab kõndida ainult siis, kui keegi ei näe või kui näevad ainult rahulikud inimesed kardina tagant. Mängisin Fischeri malet. Kolm mängu järjest lõppesid juba avangus, kõik võitis must. Partiiprotokollis oli nende käikude juures täpp, mille järel tuli alistuda. Ühes protokollis oli täpp kahe järjestikuse sama poole käigu järel.

0 vastukaja: