esmaspäev, september 29, 2014

Kassi hankimine

Lugesin ühe kangelase kohta. Ta oli tegutsenud nii kirjaniku kui ka kunstnikuna. Kirjanikuna hinnati teda rohkem. Kunstnikuna oli ta teinud jalajälgede rea, mis läksid ühes asulast teise. Iga jälg oli erinev.

*
Oli inglise keele tund. Õpetaja küsis sõnu "oimukoht" ja teisi. Oskasin vastata. Üks klassivend ütles, et see, mida ma räägin, on vastik. Lõin talle vastu nägu. Läksime järgmise klassiruumi ukse taha. Istusime kolmekesi kõrvuti nahktoolidele. Ütlesin, et nüüd istuvad kõrvuti kaks tükki, kellel on õpik, kui kõigil õpikut ei ole. Ütlesin, et meil kästakse õppida rohkem sõnu kui töö- ja puhekaja seadust rikkumata võimalik on. Üks klassivend vastas, et tema jaoks on see ülesanne täidetav.

*
Taevas lendas kaks lennukit. Öeldi, et see on lendav taldrik. Vaidlesin vastu, et ühe nurga alt on näha, et sellel on lennukitiivad. Aga osa inimesi ilmselt jäigi rääkima, et on lendavat taldrikut näinud. Lennukid kukkusid alla. Karistada sai inimene, kes oli poisid ilma väljaõppeta juhtima lubanud. Ta oli ainult näidanud, milline seade on mille tegemiseks mõeldud.

*
Üks inimene tahtis endale kassi. Selleks pani ta trepikoja põrandale piimataldriku ja tegi trepikoja ukse lahti. Kassid hakkasid saabuma. Vennad läksid trepist üles Pireti ukse taha. Mõtlesin, et lähen ka. Aga vendadele tuli ülevalt Pille vastu, kes ütles, et nii väikestel poistel ei sobi Pireti ukse taga käia. Seetõttu ma ei läinud, vaid põgenesin majast välja, ümber majanurga hoovi ja rõdualusesse ruumi. Aga Pille tuli ja vaatas just sinna.

0 vastukaja: