kolmapäev, jaanuar 28, 2015

Enne Soome sõitu

Pidin minema kaheks päevaks koos emaga Soome. Mõtlesin, et Soomes ei hoia ma raha kotis, vaid särgitaskus, sest kott võidakse ära varastada. Aga särgitaskus hoidmisel on see miinus, et siis nähakse, et mul on palju raha. Panin taskusse 500-eurosed. Need nägid välja umbes samasugused nagu 500-kroonised. Kulutasin suurema osa rahast juba Eestis ära. Mõtlesin, et pean panema taskusse raha juurde, sest võibolla tuleb Soomes söögi eest maksta, võibolla ei ole söök hotelli kulul. Tõnu ja Toomas ei tahtnud meiega koos Soome tulla. Nad olid viimastel päevadel nii palju alkoholi tarvitanud, et ei mäletanud, mis juhtunud oli. Öeldi, et nad ei ole enam mittealkoholitarvitajad.

*
Hurt ütles, et kui ta arvas, et maja või kapi eest tuleb maksta väike summa, siis ta eksis, nüüd on ta tegeliku hinna teada saanud. Ta oli tahtnud panna kapi ümber traatsanga. Meistrimees oli vaadanud ja öelnud, et seda ei saa teha.

*
Mõtlesin, et Karlova korterites elavad rahulikku elu vanad inimesed, aga nooremad ei saa sinna kolida, sest uksed on nende jaoks madalad. Noortel on isegi trepist kõndida kitsas. Olid olemas inimesed, kes käisid järjest kõigi uste taga tööd küsimas. Mõtlesin, et kui minu käest tööd küsitakse, siis ütlen, et mängime raha peale malet. Kui ma kaotan, siis maksan raha, aga kui võidan, siis annan kommi.

0 vastukaja: