kolmapäev, jaanuar 07, 2015

Kolm jooki

Mind püüti äratada, aga ma ei reageerinud millelegi. Öeldi, et ma ei ole isegi unenäo sisse ärganud. Mõtlesin, et kuidas nii, kui ma kuulen ärkvelolijate hääli. Aga võibolla need hääled on ka tegelikult unenägu. Arvati, et kui mul riided seljast võtta, siis ma ärkan. Riiete seljast sikutamine võttis tükk aega. Aga ma ei teinud välja ja magasin edasi.

*
Ajalooõpetaja rääkis ajaloo kohta huvitavaid ja keerulisi asju. Kohtusin temaga Anne tänava hoovis. Ta ütles, et tema poeg tervitab mind. Tema poeg olevat olnud viis aastat minu asutatud ajaloolistis, aga sealt lahkunud, sest listi saadetavad kirjad muutusid monoloogiks. Mind üllatas, et inimene, kes on listist lahkunud, võib siiski tervitada. Samuti see, et minu kirju peeti teiste omadest vähem huvitavaks.

*
Istusime ümber laua. Meil oli kolme liiki jooke. Kutsusin ühe poisi neid jooma. Ta tuli laua äärde ja liitus selleks uuesti listiga. Ta valis kolme joogi hulgast morsi. Küsisin Paide vanaemalt, et ta räägiks vanaisa Eduardi kõige suurematest saavutustest. Vanaema vastas, et tema ei tea neist midagi, tol ajal muretseti rohkem haiguste pärast. Mõtlesin, et põhjus, miks ta ei tea, on see, et ta ei tundnud vanaisa tema eluajal pikalt ja tol ajal söögilauas ei räägitud. Aga selles ta nähtavasti eksib, et tol ajal rohkem haiguste pärast muretseti, nii mõtleb ta sellepärast, et tal tekkisid vanas eas haigused ja ta enam ei mäleta, et noorena neid ei olnud.

0 vastukaja: