kolmapäev, jaanuar 21, 2015

Pööningul

Püüti leida vanaisa suvila dokumente. Läksin suvila pööningule kohale. Seal nägin Reelit. Ta ütles, et kui keegi saab neid valitsemises aidata, siis olen see mina. Vaatasin natuke pööningul ringi, aga dokumente ei leidnud. M. Klesment tuli ja küsis, kas vanaisal lapsi oli. Vastasin, et oli küll. Loetlesin kõik lapsed nime ja ametiga. Klesment küsis, kes mina vanaisale olen. Vastasin, et lapselaps. Ütlesin, et võibolla oleks dokumente tulnud otsida esimeselt korruselt. Jäin magama. Magamise ajal üks jalg liikus õhus, mille järgi võidi arvata, et ma olen ärkvel. Vahepeal olin ärganud ja siis uuesti magama jäänud. Hakkasime kolme inimesega läbi pööningu tõmmatud nööril kiikuma. Ükskord olin näinud, et kiiguti kumminööriga, nii et Toomas kerkis lae keskpunktini, lõi pea vastu seal olevat auguga plekist luuki, aga pea ei mahtunud august läbi, mistõttu luuk tuli eest. Praegu öeldi, et autodega ära sõitma hakates tuleb vaadata, kas mina ka peale saan, kuigi võibolla pole autodes ruumi. Tooma puhul polevat vaja vaadata, sest tema tuleb toime ja oskab rongiga ka sõita. Mõtlesin öelda, et rongist maha on jäänud Toomas, mitte mina. Ainult et ma ei teadnud praeguseid rongiaegu. Mõtlesin, et lähen mõnest teisest suvilast küsima.

*
Mulle näidati "Spordilehe" malenurgast ühte fotot. Tahtsin, et kauem näidataks, sest ma ei saanud pilti vaadata ja selle allkirja lugeda korraga. Aga ma ei näinud ikka piisavalt kaua. Küsisin, kes pildil oli. Vastati, et mina. Pilt oli tehtud juba septembris Uusi turniiril, mitte detsembris Tartu meistrivõistlustel. Minu pilt oli avaldatud sellepärast, et arvati, et ma mängisin üllatavalt hästi. Rääkisin, et minu tulemustest ollakse kogu aeg üllatunud, sest mul on reiting tasemest madalam. Reiting kaks turniiri järjest tõuseb, aga kolmandal pole ma vormis ja läheb põmmdi alla.

*
Isa pidas oma toas üliõpilastele loengut. Ma ei kirjutanud kõike üles, sest teadsin, et isa pole tähenärija. Mõtlesin, et aastaarve Juhan Liivi kohta saan hiljem laua peal olevast raamatust ka vaadata. Isa tuletas oma jutus ka seda raamatut meelde, öeldes, et ta ei mäleta, kus see on. Otsisin raamatu teiste asjade alt välja ja andsin isale. Isa ütles, et raamatud on muidu head asjad, aga ...

0 vastukaja: