reede, veebruar 13, 2015

Edukas doktoriõpe

Olin jätnud teisele poole maja pingi peale oma särgi. Kui läksin sinna tagasi, nägin, et üks mees pani särki kotti. Kui ta oli kotiluku kinni tõmmanud, ütlesin talle, et ta näitaks, mis tal kotis on. Koti avamise järel ütlesin, et see on minu särk, ja võtsin selle välja. Mees tegi, nagu särk oleks tema oma. Ta küsis teistelt lähedal olevatelt inimestelt telefoni. Kui läksin edasi, tuli mulle vastu hiigelkasvu mees, kes tahtis särgi röövimise eest arveid õiendada. Peksin ta läbi. Öeldi, et ma peksan nii kõvasti.

*
Olin doktoriõppes. Vahepeal olin kahelnud, kas saan doktoritöö tähtajaks valmis, aga nüüd olin kindel, et saan, sest aega oli veel terve aasta. Seni olin teinud peamiselt raha eest tööd, aga mõtlesin, et nüüd katkestan töö tegemise ja keskendun õppimisele. Kuigi magistriõppes olin keskendunud peamiselt õppimisele ja doktoriõppes peamiselt tööle, olin ma doktoriõppes sama pika aja jooksul õppimisega ka rohkem edasi jõudnud kui magistriõppes. Doktoritööd kirjutasin samal teemal, mis magistritööd. Järelikult pidi üks doktoritöö oponentidest olema jälle sama, kes oli olnud magistritöö oponent. Siis oli ta mulle ette heitnud, et ma pole kasutanud uuemat kirjandust. Mõtlesin, et praegu jõuan ma seda veel teha.

*
Isa võttis riiulilt väga paksu raamatu ja ütles, et ma võiksin selle ka ära tõlkida. Praegu tõlkisin ühte teist raamatut. Mul olid ees trükitud paberid ja kirjutasin kõik laused ridade vahele kirjatähtedega uuesti. Mulle tuli meelde, et eelmist raamatut tõlkides ma polnud kirjutanud ridade vahele kõiki lauseid, vaid ainult need, kus oli toimetaja parandusi. Nüüd hakkasin tegema kolmandat moodi, et ma ei kirjutanud ühtegi tervet lauset, vaid ainult toimetaja parandustega väljendid.

*
Ema näitas, et mul on kaks sarnast särki. Küsisin, kas ma võtsin selle mehe käest ära siis ikkagi tema enda särgi. Ema vastas, et nii hakkab tunduma.

0 vastukaja: