teisipäev, veebruar 17, 2015

Maletajate tüübid

Olin magistrant. Olin mõelnud teha sel semestril mitu arvestust või eksamit, aga kõik olid tegemata jäänud. Mul ei olnud õppimise jaoks aega, sest osa ajast läks tööle ja vabale ajale. Vaatasin kaarti. Ukraina lääneosas oli kaks jõge, mida oli peetud eksikombel suurteks jõgedeks, aga tegelikult olid suured jõed mujal. Volga suubus alles Aasovi merre. Ülikoolis oli üks loengukursus "Huvitavaid fakte Teise maailmasõja kohta". Seal õppisime, et kui Teine maailmasõda lõppes, siis taandusid veel suured väeosad alale Kesk-Aasiast Mongooliani ja seal lahingud jätkusid. Üks valitseja lasi endale palee ehitada ja kolm naisarhitekti lasid ennast vabatahtlikult kinni müürida, et olla selle palee biotempel. Nende hauale pandi kivid diagonaalselt. Teise maailmasõja idapoolseid lahinguid me polnud varem õppinud, aga kui sõda toimus nii suurel alal, siis oli see tõesti maailmasõda.

*
Üks õppejõud kaebas kaks inimest solvamise eest politseisse. Politseis rääkis ta, et ajalehepealkirjas öeldi, et ta kuuleb hääli, aga tegelikult teeb ta ettekujutatud ja reaalsetel häältel vahet. Õppejõud lubas näidata, kui hästi ta kehamaalinguid teha oskab. Üks tüdruk võttis ennast paljaks ja õppejõud määris ta poriga kokku, öeldes, et nüüd on tüdruk nagu neeger. Tüdruk oli pettunud, et talle nii primitiivsed maalingud tehti.

*
Mõtlesin, et Sitsiilia kaitset mängin järgmine kord niimoodi, et käin etturi c6, et ta poleks c7 vankri tules ning valmistaks ette käiku d5. Meenus, et Sitsiilia kaitses pole see võimalik, sest Sitsiilia kaitse tunnus on juba käik c5. Siis valmistan käiku d5 ette käiguga e6. E6 on Sitsiilia kaitse kõige parem variant. G6 käib paaris käiguga d6, mitte e6. Kes on maleajakirjadest partiisid vaadanud, see teab, et mängida saab mitut moodi. Mõtlesin vaatama hakata. Malelehe asemel oli tänavu aastal hakanud ilmuma maleajakiri. Sealt nägin, et üks B-klassi tüdruk on ka maletaja. See oli loogiline, sest meil oli intelligentide kool. Mõtlesin, et maletajad jagunevad kolme rühma: intelligendid, sportlased ja kurjategijad. Viimased mängivad malet selleks, et midagi kurja teha. Olin spordikooli koridoris. Peebo võttis minu fotoaparaadi ja hakkas sellega fotosid tegema. Lõpuks pildistas ta ka mind. Kartsin, et minust ei tule fotod välja. Siis pani Peebo fotoaparaadi hästi minu näo lähedale ja tegi kaks pilti, mis vast tulid välja. Täna olid kõik fotod Peebo tehtud. Mõtlesin, et paneks midagi neist blogi malerubriiki. Näiteks pildi sellest, kui häid salateid meil siin on. Või mõne pildi, kuhu malenuppe ka peale jääb. Abram küsis, kas ma olen tähele pannud, et Trohhalev on kuri inimene. Vastasin, et minu peale pole ta küll kunagi kuri olnud. Abram ütles, et kõik ütlevad nii. Täpsustasin, et vene aktsendist võib vahel kuri mulje jääda, vene keelega on üldse nii, eriti kui seda eesti keeles rääkida.

1 vastukaja:

E-poe tegemine ütles ...

Väga huvitav blogi :)