esmaspäev, veebruar 23, 2015

Markeriga sodimine

Kõndisime mööda metsavahelist teed ja osad sõitsid jalgratastega. Kaks jalgratast tulid koos meiega üle raudtee, aga kaks esialgu mitte. Need jalgrattad, mis olid üle raudtee tulnud, jõudsid linna raudteejaamas selja tagant tuleva rongi peale, teised mitte, sest raudteejaamas ei saanud üle raudtee tulla, vaid nad pidid sõitma kaugemalt ringiga. Mina, ema ja isa hakkasime tuldud teed tagasi minema. Räägiti, et Henn on jäänud kasutama sõnu, mis ei ole kirjakeelsed, näiteks ütleb kellamees, mitte kellassepp. Seletasin, et see tuleb sellest, et Tõnu on küsinud, et kellamees, mis kell on. Samuti on Tõnu nimetanud küsimuste esitajat küsijameheks.

*
Väike vend ehitas klotsidest maja ja aia. Ta oli ehitatu üle uhke. Suuremale vennale tegi nalja, et sellise asja üle uhke ollakse. Ütlesin talle, et ta mõelgu, kui palju väike vend temast noorem on. Siis tuli mulle meelde, et nende sünniaastate vahe on vist ainult kaks aastat. Aga siis on suurem vend 7-aastane ja käib ikkagi juba koolis. Mõtlesin, et ma olen alati selle poolt, keda kiusatakse.

*
Lugesin koolis ingliskeelset raamatut. Sander küsis mult, kuidas on inglise keeles jõgi. Vastasin, et see sõna oli pealkirjas, aga ma enam ei leia. Siis leidsime. Sander ütles, et ongi river. Õpilased pidid küsima üksteiselt inglise keele sõnu. Küsiti kehaosi nagu puus. Mõnda ma isegi teadsin. Ühed poisid joonistasid markeritega tahvlile. Mõtlesin, et joonistatakse selliseid kehavorme, mida neil endal ei ole, nad ainult kujutavad ette, et inimesel on sellised kehavormid. Üks, kes ei joonistanud, ütles, et kahju, et need markerid ei lõhna. Üks joonistajatest Lauri K. vastas, et lõhnavad küll. Hakkasin põgenema, et Ariel mul markeritega nägu ei sodiks. Ariel ajas mind taga. Sain edumaa ja põgenesin riidehoidu. Et Ariel mind ei leiaks, läksin noorema klassi riidehoiuruumi, mitte meie klassi omasse. Võisin ikkagi paista, seetõttu läksin veel tagaseinas olevast uksest järgmisse ruumi ja peitsin nagis rippuvate riiete taha. Kui kell oli tunnis, siis oletasin, et Ariel on riidehoiust lahkunud ja vaatasin, kas saab peidukohast välja tulla.

0 vastukaja: