kolmapäev, märts 25, 2015

Vaikne list

Meil oli plaanis minna Tartust lõunasse. Mõtlesin minna jala. Tartust lõunapool oli kaardil teine asula kaks korda kaugemal kui esimene. Põhjapool oli esimene asula kaks korda kaugemal kui lõunapool esimene, seetõttu polnud ma põhjapoole jala läinud. Jõudsime maamajja, kus oli hambaarst. Küsisin, kas võib vett juua. Hambaarst vastas, et otse kraanist võetut ei või, seda tuleb enne puhastada. Tartus jõime küll otse kraanist. Klaus ütles, et ta jõi siinset vett ka puhastamata, midagi vast ei juhtu.

*
Õppehoone loenguruumis olid seina küljes nagid, kuhu riputati riideid. Sander oma riideid siia ei riputanud, mida ta seletas sellega, et sisenes tagauksest ja jättis riided selle juurde. Tema ema töötas siin majas. Mõtlesin, et viin oma jopi ka nagist tagaukse juurde. Panin selle tagaukse kõrvale mähkimislauale. Kui olin sellest eemaldunud, mõtlesin, et sinna ei tohtinud vist riideid panna, sest imikud ei tohi välisriiete küljest pisikuid saada.

*
Olin vastanud listi tulnud kirjale, et mulle filmid ei meeldi, mõnel eluperioodil on küll rohkem meeldinud. Magasin oma voodis ja vastasvoodis lamas naine, kelle kirjale olin vastanud. Ta küsis, millisel eluperioodil siis filmid rohkem meeldivad. Selle peale ärkasin üles ja vastasin, et kõige rohkem meeldivad lastele. Kui ma tulin ükskord koos vanaema ja vanaisaga maalt, ütlesin, et õudselt tahaks televiisorit vaadata, kasvõi Vremjat. Hakkasin siis vaatama ükskõik millist saadet. Mõnele hakkavad küll hiljem meeldima. Multifilmid meeldivad kõige rohkem lastele. Listi tuli uus pikk kiri ühelt noorelt mehelt. Mõtlesin, et ta kirjutab arvatavasti, et ma kirjutasin listi teemast mööda. Kirja esimene punkt oli, et listi asutamine oli mehine tegu. Ta võrdles listi asutamist riigi asutamisega. Mõtlesin vastata, et ma olen palju liste käima pannud. Mõtlesin, et selle kirja peale sobiks vaikida, aga ma ei suuda sellele ka vastamata jätta. Võiks vastata, et minu kirju on ka hinnatud, tänu listi kirjutamisele valiti mind klassivanemaks. Mõtlesin vastata, et siin listis ei kirjutata võibolla sellepärast, et ma olin ESM-i vastu. Kiri oli trükitud kilekoti peale. Lugesin seda vannitoas. Sisenes üks inimene, kes püüdis kotti enda kätte võtta. Kiskusin selle tagasi, öeldes, et mul on lugemine veel pooleli. See inimene lahkus, aga varsti tuli järgmine, kes tahtis jälle kilekotti enda kätte. Talle ei mõjunud ütlemine ka. Seetõttu lõin talle küüned kätte.

0 vastukaja: