neljapäev, mai 21, 2015

Väikerahva ajalugu

Isa tuli minu tuppa ja ütles, et tahab mõnda malepartiid järgi mängida. Selleks tuli valida malelaud ja maleraamat. Maleraamatuid oli palju.

*
Sõitsime autoga. Ema juhtis. Kui jõudsime kohta, kus eelmine kord oli olnud avariiohtlik olukord, hakkas ema hästi aeglaselt sõitma, et oht ei korduks. Kõnniteel kõndis politseinik. Ütlesin, et ta võib liiga aeglaselt sõitmise eest trahvi teha. Ema arvas, et ei tee. Oletasin, et kui ema nii aeglaselt sõidab, siis politseinik arvab, et ema ei oska, sest tal pole lube.

*
Püüdsin kuubikut kokku panna. Olin pealt näinud, et järjest on võimalik kokku panna kaks kõrvuti asuvat külge. Täna oli nii palju ruute paigas, et tundus, et võin kuubiku üleni kokku saada. Ainult et keskkohad ei olnud paigas. Sellel kuubikul oli kas osasid värve kahekordselt või tundus nii hämaruse tõttu.

*
Oli pandud kirja informatsiooni, mida peeti üleliigseks. Jürgen arvas, et see ei ole üleliigne, vaid tuleb kasuks, et üks Eestis elav väikerahvas kirjeldas seitsme kuuga oma ajaloo ära. Muidu eestlased üldse ei teadnud, kuidas see rahvas Eestisse sattus. Sellel rahval oli kaks nimetust, üks nimetus oli nekrid.

0 vastukaja: