kolmapäev, juuli 15, 2015

Romantismi kirjeldus

Sõpruse silla juures oli Vene ja Ukraina vägede piir. Öeldi, et Ukraina ei pea viima tanke läbi Vene vägede, ta saab neid Kasahstani kaudu ka transportida. Ukraina tankide kolonn asus Vene tankikolonni vastu rünnakule. Mõtlesin, et parem on rutem edasi minna, et mitte tulistamisele ette jääda. Esimene Ukraina tank tulistas Vene tanki, aga Vene tank tulistas ise Ukraina tanki puruks. Teine Ukraina tank sihtis paremini. Üks tankist ütles, et tal sulasid juuksed ära.

*
Istusin koos Hennuga bussipeatuses. Üks tüdruk kõndis mööda. Henn ütles, et kõik vaatavad ühtesid ja samu tüdrukuid. Vastasin, et oleneb, mis põhjusel.

*
Olin viiendat aastat doktoriõppes. Magistriõppes olin olnud ka viis aastat. Aga mõtlesin, et magistriõppe sain eksternina lõpetada, sest kõik eksamid olid kolme aastaga tehtud, doktoriõppes mul kõik eksamid tehtud ei ole ja seetõttu eksternina lõpetada ei lubata, see jääbki lõpetamata. Olin hiljuti käinud ühte eksamit tegemas, aga ei mina ega õppejõud ei olnud teadnud, et ma pole enam doktorant ja mult ei või eksamit vastu võtta.

*
Vaatasin Eesti-aegsest entsüklopeediast märksõna "romantism". Klassitsismist oli samas entsüklopeedias olnud pikalt kirjutatud, aga romantismist ainult mõni rida. Kirjutati, et romantism on nagu teener piiluks läbi lukuaugu ja saaks ainult osalise pildi, talle tuleb pilti teiste teoste abil kirjeldada. Ja see, mis ta ise nähtu kohta kirja paneb, on ka ainult osaline. Pseudogootikat ei olnud mainitud. Aga selles artiklis oli viidatud kahele muule artiklile Eesti romantismi kohta. Vaatasin ühte neist ja see viitas omakorda järgmistele artiklitele. Seega oli entsüklopeedias romantismi kohta üsna palju informatsiooni, aga see oli hajutatud. Praegune terviklik romantismi mõiste oli moodustunud hiljem.

*
Minu feisbuki nimekirjaga liitus uus inimene. Ta demonstreeris mulle, et ta on teinud endale koopiad kõigist minu arvutis olevatest failidest. Ütlesin seda vendadele. Vennad vastasid, et arvutis tuleb kohe puhastus teha ja nende feisbuki nimekirjaga liitunud on näidanud samasuguseid asju. Lamasin voodis ja tahtsin vaadata padja kõrvalt kella, aga ei saanud seierinäidust aru. Seetõttu tundus, et ma ikka veel magan.

0 vastukaja: