laupäev, august 01, 2015

Pikem tee

Ema näitas elektrikule vannitoa seinal ühte joont ja küsis, kas vastab tõele, et see on maailma joon. Elektrik vastas, et väga võimalik. Kontrollimiseks pani ta käe vastu, samal ajal toetus kerega vastu mind. Ma ei tahtnud, et elektrilöök minuni edasi kanduks, seetõttu rabelesin lahti. Läksin kööki sööma. Pille hakkas minu käes olevat eset enda kätte sikutama, aga ma ei lasknud lahti. Hoiatasin Pillet, et kui ta tõmbab, võib tal käsi otsast tulla. Pärast mõtlesin, et sikutatud asi koosnes minu asjast ja Pille asjast, oleks võinud selle kääridega pooleks lõigata, nii et kumbki saaks oma poole.

*
Läksin kööki. Uksel üks mees küsis mult, kas mulle meeldib teine korter rohkem. Ma ei saanud aru, millist korterit ta silmas peab. Tuli meelde, et varsti kolime Kaunase puiesteele tagasi. Mõtlesin, et siis läheb raamatukogus käimine raskemaks, Kaunase puiesteelt on raamatukokku pikem maa ja kohale jõuaksin higisena. Teine võimalus oleks sõita bussiga, aga kui sageli sõita, siis kulub piletite peale suur summa. Pealegi on jala käimine tervislikum. Kõndisin Kaunase puiesteele. Läksin läbi meie endise hoovi. Hoovi teises otsas kihutas üks auto edasi-tagasi. Hakkasin jooksma, et hoovist enne lahkuda, kui auto mulle võibolla otsa sõidab. Tahtsin minna järgmiseks läbi kooperatiivi hoovi, aga siis tuli meelde, et me kolime tagasi täpselt samasse korterisse, kus me varem elasime. Jõudsin selle trepikoja ette. Sinna sisenesid minuga korraga üks väike poiss ja tema vanaema. Väike poiss ütles, et see on tema trepikoda. Küsisin, kes siin elavad. Poisi vanaema loetles, millistes korterites elavad ainult naised ja kus elab mehi. Läksime trepist üles. Mõtlesin, et siin on kehv uuesti elada, sest ma olen blogis kogu aeg avaldanud unenäokirjeldusi, kus me kolime tagasi, siis võidakse mõelda, et ma kavatsesin tagasi kolida juba nende unenägude ajal.

*
Lugesin, et vanasti oli nii, et kui mõni eestlane jõudiski kõrgemasse seisusesse, siis surusid sakslased ta hiljem madalamasse seisusesse tagasi. Sama võis oodata Tõnissoni, sellepärast ta hakkaski pangast raha välja võtma ja seda laiali jagama. Mõtlesin, et ma teen sama moodi. Enne Helina sünnipäeva küsin tema pangaarve numbrit, et kanda sünnipäevakingina üle sada eurot ehk pool kuu pensioni. Ainult et minu ja Tõnissoni erinevus on, et Tõnisson lisaks raha laiali jagamisele teenis seda ka juurde, aga mina mitte. Olin Pille toas. Rääkisin vennale, et me kolisime Kaunase puiesteele tagasi, see tuba on tegelikult Kaunase puiestee lastetuba ja ainult tundub olevat Pille tuba, sest need toad on ühesuguse paigutusega. Tulin silmad kinni oma voodist käpuli välja. Katsusin käega põrandavaipa, et kontrollida, kas ma ikka olen oma toas.

0 vastukaja: