pühapäev, oktoober 11, 2015

Punased välgud

Minu voodi asus nüüd suures toas. Läksin sinna tuppa, kus see oli varem olnud. Praegu oli seal kolm muud voodit. Tõnu ütles oma voodist, et mul pole vaja sinna tuppa minna. Läksin ühe voodi juurde ja hakkasin selle pealt pirukat sööma. Kui kolmveerand oli söödud, tuli meelde, et see on Hennu pirukas, sest enda oma sõin juba varem ära. Läksin ühte poodi, et Hennule uus terve pirukas osta. Võtsin kolme liiki kaupa, sealhulgas kolm marja ja kolm klaaskuuli. Kui läksin kassasse, veeres osa kaupa käest. Müüja püüdis seda maast üles korjata. Samal ajal vaatasin, et leti müüja poolne külg on mingi kleepuva valge asjaga koos. Hakkasin seda puhastama.

*
Nägin blogikataloogist, et Oudekki on endale uue blogi teinud. Vahepeal oli ta kirjutanud 8. mai blogi, aga nüüd 1. mai oma. Nimi oli selline arvatavasti sellepärast, et mul oli 1. mail sünnipäev. Vaatasin viimast sissekannet. Eestikeelses jutus oli igas lauses mõni ingliskeelne sõna. Olin saatnud Helinale ümbrikuga enda kirjutatud käsikirjalise raamatu, pärast seda ma polnud talt enam kirju saanud. Võibolla sellepärast, et raamat oli nii paks, et Helina ei pannud tähele lauset, et ma ootan vastust. Hakkasin joonistama. Joonistasin punaseid välkusid ja töötlesin sama paberiosa seejärel muude värvidega. Seejärel hakkasin teise paberiossa joonistama teist punaste välkude gruppi. Pliiats ei teinud enam nii tugevat joont nagu pilti alustades. Proovisin seetõttu pliiatsi asemel punast vildikat. Pille rääkis, et lapsi viiakse kunstiringidesse, aga need on laste jaoks liiga rasked. Vastasin, et poes räägiti sel teemal ja seal öeldi, et kõigile lastele meeldib joonistada. Praegu oodati lennukit. Panin reisikohvri ühelt laua küljelt teisele. Siis mõtlesin, et endises asukohas oli ta lennukile lähemal, seetõttu tõstsin tagasi.

*
Elasime Kaunase puiesteel ja olime valge lasteaia õuel. Hakkasin tuppa minema. Oma trepikoja uksel kohtasin Ustavit, kes tuli isale külla. Ustav oli habeme maha ajanud, aga tundsin ta sellest hoolimata ära. Läksin tagasi lasteaia õuele isa kutsuma. Isa oli juba lasteaia õuelt meie maja juurde läinud, lasteaia õuel istusid veel venelased. Mõtlesin, et kui isa oleks siia jäänud, siis oleks venelased saanud temaga ühes seltskonnas istuda ja isa juttu kuulata. Läksin tuppa meie Uue tänava korterisse. Tuba oli rahvast täis ja korteriuks oli lahti. Meie vastaskorteris elas Sprivul, kes astus korraks meie korterisse sisse, et vaadata, mis siin toimub. Läksin oma tuppa ja hoiatasin vendi, et varsti tahan kirjutuslaua taha istuda. Ülemine naaber tuli ütlema, et me täna öösel magama ka läheksime. Vastasin, et ei lähe. Naaber kaebas, et me peame öö läbi pidu ja tema ei saa magada.

0 vastukaja: