esmaspäev, oktoober 05, 2015

Vana artikli otsimine

Oli vaja informatsiooni Bunge kohta. Mäletasin, et "Kleios" ilmus ükskord artikkel "Bunge sajand ja sajand Bungeta". Hakkasin seda otsima ja lasin pilgu üle kõigi "Kleio" numbrite esikülgedel olevatest pealkirjadest, aga seda ei leidnud. Mõtlesin, et kõiki pealkirju pole kaantele trükitud. Löön selle pealkirja otsingumootorisse, siis saan teada, mis numbris artikkel on ilmunud. Kõik ajakirja eksemplarid ei olnud ka ühes riiulis, vanaisa asjade hulgas oli neid veel. Mulle tuli meelde, et artikkel oli esimeses tellitud "Kleio" numbris ja ajakirja hakkasin tellima esimese kursuse teisest poolaastast, seega oli täpselt teada, et tuli võtta 1996. a. esimene number.

*
Mõtlesin, et ma võin tulla males Tartu meistriks. Aga ma ei tohi enne turniiri lõppu mingeid emotsioone välja näidata, sest esimese mängu võitmise järel võin ka kõik järgmised kaotada. Aga kuidas väljendada rõõmu siis, kui turniirivõit on käes? Üks väike poiss ütles, et ta on inimene, ja ajas lihased pingule. Ütlesin talle, et inimene ei ole nii tugev kui muud loomad. Olime metsas ja seal kasvas mustikaid. Sõin ainult heledamaid, sest tumedamatest ei olnud kindel, kas need pole mingid muud marjad. Läksime ruumi, kus olid reas sokid. Isa õpetas, et meie sokke jalast ei võtaks, sest eelmised siinviibijad on võtnud represseerijate nõudmisel.

*
Läksin isa tuppa. Vaatasin, et raamatud on riiulisse väga tihedalt kiilutud. Panin nad hõredamalt. Üks raamat oli kaane kõrvalt rebenenud. Lõikasin selle koha siis juba päris lahti. Seejärel tuli oma tuppa isa, kes liimis selle koha raamatus uuesti kinni. Nüüd sain aru, et ta oli seda liiminud ka varem ja raamatud olid riiulisse tihedalt kiilutud selleks, et liimitud raamat oleks pressi all.

0 vastukaja: