neljapäev, november 12, 2015

Jää tänavjõel

Tegin suures ajaloolistis väiksele ajaloolistile reklaami. Kirjutasin, et väiksesse ajaloolisti on saadetud 100 kirja. Tegelikult oli saadetud mõned kirjad rohkem. Nüüd mind võidi süüdistada, et ma varjan õiget arvu, et inimesed ei kardaks listiga liituda. Mõtlesin, et loen postkastist saadetud kirjade arvu kokku. Vanemad kirjad olid postkastis pakitult ja need tuli lahti pakkida. Mõtlesin, et mõne kirja ma võin ära kustutanud ka olla.

*
Jõudsin kooliteel järele ühele klassivennale. Vaatasin, et ma ei saa temaga koos minna, sest ta kõnnib koos ühe tüdrukuga. Läksin neist mööda ja ütlesin selja taha tere. Hakkasin kahtlema, kas tegemist on üldse klassivennaga. Ma kõndisin väga lühikeste sammudega, aga olin sellest hoolimata neist vahepeal ees. Selja tagant ütles tüdruk imestunud häälega, et ma juhin.

*
Pika tänava autotee oli jõgi. Sellel oli jää peal. Kükitasime jõe ääres ja püüdsime ära arvata, kas jää on juba piisavalt paks. Jää sees oli kolm puuritud auku, nende juurest oli ta kindlasti liiga õhuke, aga astusin katseks natuke kaugemal ühe jalaga jää peale ja jalg ei vajunud läbi. Vanasõna ütles, et ära hüppa vette tundmatus kohas. Üks vend läks roomates üle jää. Ütlesin, et õige jah, roomates saab õhema jää peal olla kui kõndides. Seejärel läks vend juba kõndides risti üle jõe. Ja pärast seda hakati kõndima piki jõge. Läksime kodu poole, osad kõndisid jõe peal ja osad kõnniteel. Mööda jõge tuli ka buss. Silmapiiril kerkisid pilved, mis meenutasid kaugeid tuumaseeni. Lööklaine meieni ei jõudnud. Loetleti, millised riigid hävitati, nimetades olematuid riiginimesid.

*
Kõndisin Eesti lipuga läbi linna. Kui mind oleks rünnatud, siis oleksin hüüdnud, et lipuga ei tohi alistuda. Tahtsime pildistada Läti lippu, aga need püsisid iga kord värvilised vaid mõne hetke, siis läksid must-valgeks. Ütlesin, et võibolla on fotoaparaadil punane värv otsas. Tegelikult ei kasutanud aparaat vist värvitilku, vaid muutis värve arvutustega. Läti lipud olid üheksal ekraanil, mis paiknesid kolme kaupa ridades. Lõpuks jäi keskel vasakul punane värv püsima. Seda ekraani tuligi pildistada.

0 vastukaja: