reede, november 06, 2015

Täitmata punktid

Ühed mehed rääkisid, et nende emal oli selline häire, et ta rääkis kõigist asjadest viisakate sõnadega. Isegi kui ta rääkis loodusteadusest, ütles ta: "See asi." Ütlesin, et siis oli ta minu sarnane. Üks mees vastas, et ei, mina olen natuke teistsugune.

*
Aknalaual lillepotis kasvav õunapuu oli üleni õisi täis läinud. Mõtlesin, et siis hakkan neid õisi pintsliga tolmeldama. Osadest õitest olid juba isetolmlemisega viljad tulnud.

*
Maleklubis anti Peebole auhinnaks panemiseks raamat "Pille-Riini lood". Salupere hakkas naerma ja küsis, kellele sellist anda. Tal tuli endal mõte ja küsis, kas Bristolile. Peebo vastas jah. Bristolil oli sobivas vanuses laps. Peebo ütles, et Bristol pole seni auhinda saanud, aga tundub, et varsti saab.

*
Seisime kõnniteel auto taga ja vaatasime üle tänava. Üks laps küsis, mida tähendab kirik. Näitasin, et silmapiiril paistab mitu kirikutorni. Kõik kõrgemad tornid olid kirikutornid. Hakkasin üksi koju minema ja mõtlesin, kas üks tüdruk kõnnib minuga sama teed.

*
Üks klassivend ütles, et üks klassiõde saatis talle kirja, mida mina olen pagulaste kohta kirjutanud. Ütlesin, et kui ma pole seda kirja näinud, siis ei saa kindel olla, et see pole võltsing. Rääkisin, et mina enam poliitikaga ei tegele. Varem tegelesin, aga nüüd ma olen vanem ja vanemaks saades võib jätkata ainult siis, kui mõelda välja mingid teooriad.  Pagulaste kohta arvan ainult, et mulle nende tulek ei meeldi, aga neid ei saa maha tappa. Üks klassivend köhatas.

*
Olin emaga kahekesi ülikooli õppehoones, kui helises telefon, sest helistas minu juhendaja. Me ei võtnud vastu. Mul olid magistriõppe õppekava paljud punktid täitmata. Aga võibolla neid ei olnud enam vaja, sest diplom oli juba käes. Magistritöö olin valmis saanud ja selles sisaldusid ka kõik need elemendid. Kui oleks siiski öeldud, et pean näitama veel referaati, oleksin näidanud mõnda enda hiljem koostatud raamatu saatesõna. Aga võibolla oleks öeldud, et ei piisa ükskõik millisest referaadist, vaid see peab olema kõrgtasemel.

0 vastukaja: