kolmapäev, detsember 16, 2015

Arvutused ringide kohta

Kõndisime mööda maanteed. Puu otsas olid inimesed, kellest ühel oli kõvera servaga kübar. Küsiti, kas me ei peaks neile oma oskustega mõjuma. Läksime võõrastega kaasa. Üks meist jäi maha, et teised tagasi kutsuda. Meid taheti muuta orjadeks, seetõttu põgenesime. Põgenedes hüppasime üle võsa. Mina püüdsin pugeda võsa alt, aga hästi ei mahtunud. Teisel pool võsa jäime ikkagi nüüd ühe sealpool kõndiva inimese vaatevälja.

*
Läksin maja teise otsa juurde ja hakkasin sealt leitud ajalehele unenägu üles kirjutama. Algul kirjutasin valgele pinnale, seejärel jätkasin trükitud ridade vahel. Kirjutades tegin parandusi. Läksin oma trepikoja ette tagasi. Mõtlesin, et unenägu veel jätkub, küll on pikk unenägu. Üks inimene oli ühe silmaga, mis paiknes keskel. Mõtlesin, et kui ma unenäokirjelduses mainin, et üks tegelane oli ühe silmaga, siis saavad kõik aru, keda ma unes nägin. Tema kõrval seisev teine inimene oli ka, aga nüüd muutusid nad mõlemad kahesilmalisteks.

*
Klaus andis kahe ringi kohta kolm arvu ja tahtis, et ma nende kohta midagi välja arvutaks. Palusin küsimust korrata. Arvutasin valju häälega, et ühe ringi ümbermõõt on 5. Üks Klausi antud arvudest oli ka 5. Küsisin, kas siis ümbermõõt ja pindala on ühe suured. Ei, see ei ole võimalik. Arvutasin välja ka pindala. Leidsin vastuse täpsete komakohtadega. Järgmise vastuse arvutasin ümardatult. Klaus ütles, et tema sai teise vastuse. Kõndisin mööda õppehoone koridori ja mõtlesin, et mul võib arvutamisoskus küll hea olla, aga ma teen arvutusvigu.

0 vastukaja: