kolmapäev, aprill 13, 2016

Mees kasvatas tüdrukut

Mulle tuli elektronkiri, et varsti toimub üks ajalooüritus. Saatsin teate ajaloolisti edasi. Nüüd võisid listi liikmed küsida, kuidas ma seda kirja lugeda sain, ma olen sissemurdja. Ühenduse, mida mööda kiri oli nähtav, oli tekitanud arvutisse vend. Siis oli see seaduslik, sest ta oli veel üliõpilane, aga võidi öelda, et pärast ülikooli lõpetamist oleks pidanud ta selle arvutist kustutama.

*
Toas oli kolm siili. Mõtlesime nad välja viia, aga seal nad oleks surnuks külmunud, sest väljas oli talv. Läksime keldrisse. Käisime keldris korduvalt vaatamas, aga vaenlased ei lahkunud sealt ikka. Meie poolelt hakati koguni vaenlase poolele üle minema ja lukustati keldriboks seestpoolt. Üksteise kõige suuremad vaenlased olid Savisaar ja Laar.

*
Seisin ülikooli õppehoones stendi juures. Olin taodelnud, et mind järgmisse õppeastmesse üle viidaks. Nüüd otsisin, mis otsus on tehtud. Lugesin ühte paberit, aga minu nime seal polnud. Vaatasin teist paberit, kus nimede asemel olid koodid, millest järeldus, et see on vist õige paber. Koode oli kahe inimese kohta. Leidsin koodide tagant siiski ka nimed, aga mitte enda oma. Siis ei olnud vist see paber ka õige.

*
Sisestasin arvutisse andmeid. Vastuseks ilmus ekraanile ingliskeelne lause, et kui ma järele ei anna, siis ei pääse ma kunagi paradiisi. Üle maja lendas lennuk. Taevas olid pilved, mis olid tekkinud seda marsruuti lendavate lennukite suitsust. Marsruut oli vist selleks tõmmatud üle minu maja, et ühel korral lennuk alla kukuks. Läksin ühele üritusele, milleks tuli minna ühe maja trepist üles. Kaasa oleks võinud võtta inglise autori raamatu, kust oleks leidnud rikkaliku sõnavara, mida rääkimisel tarvitada. Ütlesin klassivennale, et kui üritusel ei räägi, siis ei lähe seda raamatut vaja. Üks mees kasvatas ühte tüdrukut. Arvati, et selgub kolme aasta jooksul, kas sellel tüdrukul õnnestub kellegagi abielluda. Tüdruk läks kodust ära ja ütles enne mehele, mis kellaks ta tagasi jõuab. Kui see kellaaeg oli käes, ei olnud tüdruk veel kodus, samuti mitte pool tundi hiljem. Nüüd avastas mees, et tüdruk oli enne lahkumist jätnud maha ka kirjaliku teate, kus ütles, et mees teda enne otsima ei hakkaks, kui järgmisel päeval. Sellest järeldus, et tüdruk ei kavatse kunagi tagasi tulla, vaid välismaale elama jääda. Nüüd tundus see tüdruku kavatsus mehele loogiline, seni oli ta jälginud teisi asju.

0 vastukaja: