neljapäev, aprill 21, 2016

Tagavarakorter

Tõstsin endale taldrikusse suppi. Seejärel kallasin vett hulka. Taipasin, et see on nõudepesuvesi, nüüd ei saa suppi süia, hulka kallatud vesi võib olla kõlbmatu. Räägiti, et ühe mehega oli läinud ükskord veel halvemini. Ta oli nõudepesuvett veel varem hulka kallanud.

*
Kaks poissi käisid maletrennis. Siis hakkasid nende asemel seal käima kaks teist poissi. Tegelikult olid varasemad ja hilisemad poisid ühed ja samad, aga nad olid uuteks maskeeritud ja uue juuksevärviga. Lõpuks nad loobusid näitlemisest.

*
Meil oli üks tagavarakorter, mis seisis tühjalt. Mõtlesin, et kolin sinna, nüüd on vanematega koos elamisest küllalt. Kaheks söögiajaks päevas tulen vanasse koju tagasi, ühe söögiaja valmistan uues kodus ise. Tegime emaga remonti. Koorisin laest vana värvi maha. Värvikooriku alt ilmus välja auk, millest paistis teine ruum. Mõtlesin, mis ruum see on. See oli trepikoda. Mõtlesin, et auku tuleks millegagi täita. Aga võibolla toas räägitav läbi selle augu hästi trepikotta ei kostnud, sest auk oli kitsas. Tegin süia. Praadisin kartuleid ja vorsti. Oli vaja teha süia kahele inimesele, aga kui P. Simson sööma tuli, siis ütlesin, et nüüd saavad mõlemad pooliku portsu, sest nii palju jäi panni külge kinni. Simson valis endale ühe vorsti välja ja mulle jättis selle, mis tundus tehislikum.

*
Läksin koolimaja peatrepist alla. Martin näitas, et kui kägarasse tõmbuda, siis ei saa enam sirgesse asendisse tagasi. Läksin esimesele korrusele tundi. Tunnis kirjutas õpetaja tahvlile ülesanded, mida mina hakkasin vihikusse ümber kirjutama. Ma ei kirjutanud õpetajaga sama kiirusega, vaid olin temast natuke maas. Aga vaatasin, et Kristin on kirja pannud ainult kaks rida ja seejärel teeb kirjutamises vaheaja. Osad istusid ettepoole, koondudes kahte esimesse ritta. Mõtlesin, kas minna ka sinna. Ei tahtnud minna, aga kui minemata jätta, siis ma enam teiste selgade tagant nii hästi ei näinud. Lauri K. tegi viimases pingis midagi laua all. Õpetaja küsis Laurilt, mis tal seal on. Kõndisin teise korruse koridoris, kus oli teiste hulgas näha ka Helenit.

0 vastukaja: