teisipäev, juuni 21, 2016

Brasiilia osariigid

Vaatasime televiisorist mälumängu. Üks mees küsis ja teine vastas. Küsiti, et vastaja nimetaks mõne Brasiilia osariigi. Selle peale järgnes vaikus. Üks osariik oli seal vist Rio Grande do Sul. Sellest oli romaanis "Garibaldi" juttu, kus seda kujutati iseseisva riigina. Ameerika Ühendriikide osariike tunti paremini kui Brasiilia omi. Saade sai läbi. Lõputiitrites öeldi, kes kaotas, aga mitte seda, kes võitis.

*
Klaus tahtis minna suusatama. Ta küsis, kus suusa klambrid on. Vastasin, et minu suuskadel on neid kaks tükki, ma võin ühe Klausile anda.

*
Mängisin ühe väikse poisiga malet. Märkasin, et mul on kaks vankrit samal diagonaalil ja vastane saab käia sellele diagonaalile oma oda. Aga ta tegi teise käigu. Läksin ja vaatasin selle poisi mängu pealt ning ütlesin jaa. Teine väike poiss ütles samuti jaa. Keelasin, et ärme meie räägime. Läksin koeraga vannituppa. Koer läks äravooluaugust alla. Ma ei teadnud, kuidas teda sealt kätte saada.

*
Oli koolipäev. Olin juba esimesse tundi hiljaks jäänud, aga ikka veel ei kiirustanud kodust lahkumisega. Oleksin tundi jõudnud viimastel minutitel ning öelnud vabanduseks, et hilinen sellepärast, et praegu valmistutakse lõpueksamiteks. Tundi oleksin siiski läinud, et teada saada, kas õpetajal on midagi teatada. Istusime söögiasutuses ja meil olid toidud ees. Keegi võis tulla ja küsida, mis me siin tunni ajal pidutseme.

0 vastukaja: