laupäev, oktoober 01, 2016

Soomlased ja eestlased

Vaatasin peeglisse. Silmaarst oli mulle rääkinud, milliseid pilte ta minu silmades näeb. Nüüd avastasin, et neid on võimalik ka peeglist näha. Ühes silmas oli mul üks silmatera, teises kaks või rohkem. Võibolla oli teise silma oma pooldunud mingi trauma tagajärjel.

*
Räägiti, et Soomes on kultuurileht ja pornoleht üks ja sama ja see on õhem kui Eestis "Sirp" või isegi "Õhtuleht". Soomlased seisid sabas, et seda oma ajalehte saada. Vaatasin, milliste nägudega inimesed sellest huvitatud on. Räägiti, et soomlased suhtuvad eestlastesse nii üleolevalt, et kui eestlased olid öelnud, et on soomlastest males tugevamad, siis soomlased olid pahaseks saanud, et miks eestlased oma kribu-krabust räägivad.

*
Hakkasin üle tüki aja Helinale paberkirja kirjutama. Kui kiri oli valmis, ei pannud ma seda posti, vaid sahtlisse. Mõtlesin öelda, et tahtsin Helinale kirja saata, aga jätsin selle tegemata, sest see läks kortsu. Sahtlist oli näha, et ümbrik on tõepoolest üsna kortsus. Mõtlesin, et ühel päeval kirjutan Helinale uue kirja ja seekord saadan teele sellest elektrooniliselt ette teatamata.

*
Olin esikus köögi uksel. Köögis lendas kaks herilast. Tahtsin ukse vahelt kinni panna, et herilased köögist edasi ei pääseks. Aga üks pääses enne uksepraost esikusse. Mõtlesin, et nüüd ma ei panegi ust kinni, et herilane saaks kööki tagasi lennata.

*
Klaus rääkis, et ühes Tartus bensiinijaamas oli plahvatus toimunud. Enne seda oli üks mees ühest tanklast kogu bensiini välja võtnud, sest oli näinud, et selle tankla olukord on halb. Klaus hakkas redelist üles ronima. Võtsin redeli alumisest otsast kinni, et redel ümber ei läheks. Aga Klausil tuli just nüüd suurem hirm peale.

0 vastukaja: