teisipäev, mai 09, 2017

Blogijate halvustamine

Kaupo Meiel arvustab "Loomingus" nr. 4 Veiko Märka raamatut ja kirjutab:

""Aja lood" on tervikuna hästi läbi mõeldud sari, mille autorid on professionaalsed kirjutajad, mitte mingid blogisusserdajad või lihtsalt kuulsad ja kummalised, kelle elu on lapsepõlvest saati sihikindlalt liikunud elulooraamatu kirjutamise või kirjutada laskmise poole."

Arvustaja on võibolla blogisid vähe lugenud. Blogijad on sageli kutselised või vabakutselised kirjutajad. Ma kirjutan küll blogi, aga mul on kogu töötasu tulnud kirjutamisest. Minu looming kõigi maitsele ei vasta, aga on ka teistsugusele maitsele sobivaid blogijaid.

3 vastukaja:

Mad Max ütles ...

Eks sealt ole tunda Kaupo Meieli ja teiste temasuguste kibestumist:))

Anonüümne ütles ...

Mihkel Mutt ründas ju hiljuti ka blogijat (vaata Rabarberibulvari 6. aprilli kannet FB leheküljel).

enetimm ütles ...

Eks need suured kirjamehed või mõelda mis tahavad. Aga saja aasta pärast ei võta inimesed enamasti enam nende raamatuid kätte. Palju põnevam on hoopis lugeda inimeste isiklikke kogemusi (vähemalt minu jaoks). Näiteks avalikustati umbes kolm aastat tagasi 4000 päevikut esimesest maailmasõjast. https://www.theguardian.com/uk-news/2014/mar/13/first-world-war-diaries-online-national-archive Hoopis midagi muud on saada osa "tavainimese" arvamistest, kui et lugeda mingit ilukirjanduslikku teost sõjast. Ja eks blogid ole omamoodi päevaraamatud, mis kajastavad praegust aega. Meenub ka Samuel Pepeys päevik, mida ta pidas 10 aastat. Kui blogid oleks olemas olnud, siis oleks ta vast ühte pidanud :P Ei tasu ikka neid blogistajaid maha teha. Ühel päeval võivad nad kuulsamad olla kui praegusaja kirjanikud ;-)