teisipäev, juuli 04, 2017

Tuli ja vesi

Täna pidi toimuma lõkkepidu. Üks naine rääkis, et vahepeal käime saunas ja siis läheme lõkke juurde tagasi. Ma ei tahtnud üldse sauna minna, aga ütlesin ainult, et pärast sauna ei saa välja tagasi minna, muidu külmetab. Naine vaidles vastu, et ei külmeta. Läksin järve äärde. Seal üks poiss rääkis, et üks tema tuttav sai surma, ta oli sellest nii masendatud, et hakkas jooma. Poiss andis mulle teised ujumispüksid ja ma vahetasin need ära. Läksin vette sisse. Mõtlesin, et lubasin mitte saunaga külmetada, aga nüüd teen sama järvega.

*
Oli reformatsiooni-eelne aeg. Luther käis koolis. Õpilastele olid selles osas piirangud, mida nad tunnis teha tohtisid, aga Luther võis teha, mida ise tahtis.

*
Olin hambaarsti juures, kes sarnanes psühhiaatriga. Ta võttis mult hambakivi ja siis tahtis minema lasta. Ütlesin, et mul on hambad kolmest kohast valutanud. Hambaarst vaatas ühte nimetatud hammastest uuesti ja ütles, et auk on suurem kui ta arvas. Lamasin kõrge torni otsas pea kuklas ja nägin selja taga suurt akent ja linnavaadet. Ronisin torni otsast alla ja ütlesin, et kardan aknast välja kukkuda. Arst ütles, et ei tohi karta. Vaatasin, et torn on aknast nii kaugel, et ma kukuks ilmselt siiski põrandale, mitte aknast välja. Ronisin torni otsa tagasi.

0 vastukaja: