teisipäev, september 05, 2017

Filmi sisse

Oli olnud suur üleujutus. Puuriidad olid olnud vee all. Lõuna-Eestisse oli kogunenud vesi, aga Põhja-Eesti oli olnud kuiv. Siis oli tamm purunenud ja vesi oli voolanud Lõuna-Eestist Põhja-Eestisse. See oli juhtunud otse pärast seda, kui ma tammist mööda kõndisin.

*
Kirjutasin vanasse päevikusse tühjaks jäänud kohtadesse tänavuse aasta asju. Hiljem võis olla raske eristada, mis on millise aasta kohta kirjutatud. Aga see päevik sobis ka tänavuse aasta jaoks, sest kuupäevad ja nädalapäevad langesid sama moodi kokku. Ma ei teadnud, kas ma järgmise aasta jaoks ka sellise vana päeviku leian.

*
Läksin õunapuu juurde. Vennad olid puu otsas. Mul oli käes taskuarvuti. See oli murdekohast logisema hakanud, aga polnud veel kaheks tükiks läinud. Püüdsin leida õiget nuppu. Aparaadi sees hakkas hääl rääkima, nagu ma oleksin kellelegi kõne võtnud, aga ma ei pööranud sellele tähelepanu. Vist siiski ei olnud ma uut kõnet võtnud, vaid mängima hakkas varasema kõne salvestus. Algas üks film ja ma kõndisin selle sisse. See tundus olevat õudusfilm. Midagi õudset polnud veel juhtunud, aga sellel oli õudusfilmi õhkkond. Vahepeal olin vaadanud ainult õudusfilme ja ma ei teadnud, mis on nende ja muude filmide erinevused.

0 vastukaja: