reede, detsember 15, 2017

Mängude kirjeldused

1. Põdersalu 6
2. H. Pedmanson 5,5
3.-4. A. Pedmanson, Pavlov 5
...
Runnel 4

18 osavõtjat, 7 vooru, 15 minutit.

Mul on viimasel ajal rohkem tööd ning mängimiseks ja treenimiseks aega vähem, aga ei taha malemängu päris maha jätta. Tänase turniiriga tähistati Peebo sünnipäeva. Keegi oli valinud ta aasta parimaks mängijaks, ta oli tänavu kuskil tiitlivõistlustel esikoha saanud.

Jõulude puhul loetakse luuletusi. Üks luuletus loeti täna ette Peebo õnnitlemiseks ja mul vilksatas hiljuti peas laulu "Koolikell" töötlus, millest ma pole kindel, kas ma mõtlesin selle ise välja või on keegi juba varem samale mõttele tulnud: "'Malekell, / oled väike lõbus sell. / Oled tihti abimees, / kui suu sõber kahvli sees." Muidu jõulude ajal on lauldud rohkem aisakelladest. Aga võibolla mõni maletaja saab jõulukingiks malekella.

Mul ei jää enam mängud nii hästi meelde kui vahepeal ja ma pole enam nende meeldejäämise nimel nii palju pingutanud ka, aga tuletaks mõnest mängust vähemalt avangu meelde. Ma ei kirjuta täna õiges voorude järjekorras.

Runnel - Kääp
1. Rf3 d5 2. d4 Of5 3. Of4 Rf6 4. e3 e6 5. c4 Ob4+ 6. Rbd2. Edasi ma pole täpsetes käikudes kindel, aga valge avas enda vankrile c-liini, mustal tekkis samale liinile topeltettur, must hakkas ettureid kaotama ja viimasel käigul kaotas väljal d7 viguri, mida ründas kaks nuppu ja kaitses üks.

Runnel - Kõiv
1. e4 c5 2. Rf3 Rc6 3. Ob5 g6 4. 0-0 Rf6 5. Ve1, Hiljem käis valge f3, väljal e3 oli kaitsmata ratsu, mustal oli ratsu c4, ta pani käiguga Lb6 valge ratsu sidumise alla, võitis viguri ning järgmisel käigul jättis valge ka lipu ette ja alistus.

üks Pedmansonidest - Runnel
1. e4 c6 2. d4 d5 3. e5 Of5 4. g4 Od7. Kinnisest seisust jõudis mäng sellisesse, kus mõlema kuningad olid lagedal. Valge pani mustale mati.

Ojaste - Runnel
1. d4 Rf6 2. c4 e6 3. a3 c5. Must sai kaks enametturit, aga lippude vahetuse järel jäi lauale lahkvärvi odade lõppmäng. Mustal ei õnnestunud seda võita seisuga, aga valgel kukkus aeg ära. Pealtvaatajate kinnitusel oli seis viigiline, võibolla ühel käigul oli mustal võiduvõimalus, mis jäi kasutamata.

Ülejäänud kolme mängu mäletan veel halvemini. Ühe neist võitsin ajaga, ühes jäi vastasel kuningas keskliinidele ja see viis temapoolse materjalikaotuseni ja ühes võitsin algul kvaliteedi, siis andsin selle tagasi ja lõpuks jäid minu kuningas ja lipp vastase vankriga samale liinile, mis tõi talle võidu.

0 vastukaja: