esmaspäev, veebruar 26, 2018

Linnulaul ja matemaatika

Täna otsustasin ühendada jalutuskäigu apteegis käimisega. Külma oli 8 kraadi. Mõtlesin, et selle ilmaga kõndides erinevalt suusatamisest võib vist juba paksemalt riidesse panna. Aga vahepeal läks see meelest ja kui meelde tuli, siis ma ei viitsinud enam uuesti ülemisi riideid pealt võtta. Väljas selgus, et tegin siiski õigesti, sest jahedust ei olnud. Linnud laulsid. Üks laulis kolmeosaliselt piip-piip-piip, siis tegi pausi ja natukese aja pärast kordas. Ei teadnud, mis liik see oli. Kraak-kraak tegi ilmselt vares, kuigi ma teda ei näinud.

Apteegis tahtsin osta hambaloputusvedelikku, mida hambaarstid on tarvitada soovitanud. Vastavalt soovitusele olen kasutanud erinevaid kordamööda, aga ei olnud enam kindel, milline mul viimati otsa sai, sellest olid mõned päevad möödas. Arve tuli 4 eurot sentidega. Maksin 5-eurosega ja ladusin lisaks sente juurde. Kassapidaja ütles mulle, et ma maksin 10 senti liiga palju ja andis selle tagasi. Ta küsis, kas ma tšekki soovin. Vastasin, et täna ei soovi. Hiljem edasi kõndides mõtlesin, et ma pidin saama tagasi 1 euro, selle tagasisaamist ma ei mäleta.

Kõndisin edasi. Mõtlesin, et linnulaulu on rohkem kui inimeste hääli. Nagu metsas. Linnud laulavad nähtavasti valguse, mitte temperatuuri tõttu. Püüdsin eristada, milliseid linnulaule ma veel kuulen. Üks laulis: siuts-säuts ... siuts ... siuts. Mõtlesin, et see võib olla varblane, aga ma ei näinud teda. Kodus kontrollisin rahakotist, kas seal on mõni 1-eurone. Ei olnud.

/TÄIENDUS: Kontrollisin raamatust, milline on varblase laul. Tundub, et oletasin õigesti. Teiseks tuli meelde, et laulusõnad on tii-tii-tihane. Oletasin, et siis oli esimesena kuuldud lind tihane. Kontrollisin raamatust, mis kinnitas, et tihase laul on tii-tii-tii./

0 vastukaja: